בעזרת המתכון הנפלא הזה תוכלו לפנק את המשפחה שלכם בלחם שושנים אוורירי וטעים שניתן לשלב בקלות עם כל ממרח או מטבל.
אופן הכנת הלחם שושנים:
-
בקערה קטנה המיסו את הסוכר או הדבש והשמרים עם 100 מ"ל חלב רותח. כסו את הקערה והניחו במקום חם למשך 10 דקות על מנת שהתערובת תתפח.
-
בקערה נפרדת נפו את הקמח, ערבבו אותו עם מלח וצרו גומה באמצע.
-
לתוך הגומה הוסיפו את הביצים הטרופות, 150 מ"ל חלב רותח, שמן זית, חומץ או מיץ לימון ואת תערובת השמרים שהכנתם קודם לכן.
-
ערבבו את התערובת בעזרת מערבל עד ליצירת בצק שאינו דביק.
-
הניחו את הבצק על משטח מקומח קלות ולושו למשך כ-10 דקות עד שהוא יתרכך.
-
הניחו את הבצק בקערה משומנת, כסו עם מגבת והניחו במקום חמים למשך שעה כדי שהבצק יתפח לפי 2 מגודלו.
-
העבירו את הבצק למשטח מקומח, חלקו אותו ל-2 חלקים שווים ולאחר מכן חלקו כל חלק ל-4 (8 חתיכות בצק בסך הכל).
-
צרו מכל חתיכה צורה של מלבן בעובי 3-5 מ"מ והברישו את כולן בחמאה.
-
הניחו מלבן אחד על השני וגלגלו אותם לצורת גליל או לחמנייה. חזרו על הפעולה 4 פעמים.
-
חתכו כל גליל ל-3 חלקים באופן הבא: חתכו את שתי הקצוות של כל גליל כך שיהיו באורך של כחצי ס"מ. הניחו את החתיכות בצד ואת החלק האמצעי שנותר חתכו ל-4 משולשים.
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
שמנו תבנית אפייה גדולה וסדרו במרכז התבנית את כל המשולשים בצורת עיגול, כשהחיבורים נמצאים כלפי מטה והשטח החלק כלפי מעלה.
-
סדרו את הגלילים באמצע כך שימלאו את כל העיגול שיצרתם ויצרו מעין שושנים. כסו עם מגבת והניחו את הבצק במקום חמים על מנת שיתפח שוב למשך 30-40 דקות.
-
בינתיים הקציפו חלמון עם 2 כפות חלב והברישו את התערובת על הבצק (ניתן לפזר גם מעט שומשום) לאחר ההתפחה.
-
אפו את הבצק למשך 10 דקות, לאחר מכן הורידו את טמפרטורה ל-160 מעלות ואפו שוב עד להזהבה למשך 10-20 דקות.
-
לסיום, הברישו את הלחם עם מעט חמאה מומסת, כסו את התבנית והמתינו שהלחם יתקרר (10-15 דקות).
טיפ השף:
אם ברצונכם לזרז את תהליך ההתפחה, הכניסו את הבצק לתנור בטמפרטורה של 40 מעלות, הניחו קערית עם מים רותחים בתחתית התנור וזמן ההתפחה יתקצר פלאים.
מקור: ענת ש.