header

מתכון קל ללחם שושנים

בעזרת המתכון הנפלא הזה תוכלו לפנק את המשפחה שלכם בלחם שושנים אוורירי וטעים שניתן לשלב בקלות עם כל ממרח או מטבל.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
מתכון קל ללחם שושנים
רכיבים ללחם שושנים:
שמרים יבשים - 2 כפיות
סוכר - 1 כף (או דבש)
חלב - 250 מ"ל (רותח, כ-¼1 כוסות)
קמח - 500 גר'
מלח - 1 כפית
ביצים - 2 (טרופות)
שמן זית - 2 כפות
חומץ - 1 כפית (או מיץ לימון)
חמאה - 100 גר' (מומסת בטמפרטורת החדר)
חלב - 2 כפות (נוספות, לא רותח)
אופן הכנת הלחם שושנים:
  1. בקערה קטנה המיסו את הסוכר או הדבש והשמרים עם 100 מ"ל חלב רותח. כסו את הקערה והניחו במקום חם למשך 10 דקות על מנת שהתערובת תתפח.
  2. בקערה נפרדת נפו את הקמח, ערבבו אותו עם מלח וצרו גומה באמצע.
  3. לתוך הגומה הוסיפו את הביצים הטרופות, 150 מ"ל חלב רותח, שמן זית, חומץ או מיץ לימון ואת תערובת השמרים שהכנתם קודם לכן.
  4. ערבבו את התערובת בעזרת מערבל עד ליצירת בצק שאינו דביק.
  5. הניחו את הבצק על משטח מקומח קלות ולושו למשך כ-10 דקות עד שהוא יתרכך.
  6. הניחו את הבצק בקערה משומנת, כסו עם מגבת והניחו במקום חמים למשך שעה כדי שהבצק יתפח לפי 2 מגודלו.
  7. העבירו את הבצק למשטח מקומח, חלקו אותו ל-2 חלקים שווים ולאחר מכן חלקו כל חלק ל-4 (8 חתיכות בצק בסך הכל).
  8. צרו מכל חתיכה צורה של מלבן בעובי 3-5 מ"מ והברישו את כולן בחמאה.
  9. הניחו מלבן אחד על השני וגלגלו אותם לצורת גליל או לחמנייה. חזרו על הפעולה 4 פעמים. preperation
  10. חתכו כל גליל ל-3 חלקים באופן הבא: חתכו את שתי הקצוות של כל גליל כך שיהיו באורך של כחצי ס"מ. הניחו את החתיכות בצד ואת החלק האמצעי שנותר חתכו ל-4 משולשים.
  11. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  12. שמנו תבנית אפייה גדולה וסדרו במרכז התבנית את כל המשולשים בצורת עיגול, כשהחיבורים נמצאים כלפי מטה והשטח החלק כלפי מעלה.
  13. סדרו את הגלילים באמצע כך שימלאו את כל העיגול שיצרתם ויצרו מעין שושנים. כסו עם מגבת והניחו את הבצק במקום חמים על מנת שיתפח שוב למשך 30-40 דקות.
  14. בינתיים הקציפו חלמון עם 2 כפות חלב והברישו את התערובת על הבצק (ניתן לפזר גם מעט שומשום) לאחר ההתפחה.
  15. אפו את הבצק למשך 10 דקות, לאחר מכן הורידו את טמפרטורה ל-160 מעלות ואפו שוב עד להזהבה למשך 10-20 דקות.
  16. לסיום, הברישו את הלחם עם מעט חמאה מומסת, כסו את התבנית והמתינו שהלחם יתקרר (10-15 דקות).
טיפ השף:
אם ברצונכם לזרז את תהליך ההתפחה, הכניסו את הבצק לתנור בטמפרטורה של 40 מעלות, הניחו קערית עם מים רותחים בתחתית התנור וזמן ההתפחה יתקצר פלאים.
מקור: ענת ש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.