header

מתכון פשוט לרוטב בולונז

אם תמיד דמיינתם בראשכם את איטליה ואת הפסטה המעולה שיש לה להציע, בעזרת הרוטב הזה תוכלו להכניס את המטבח האיטלקי לביתכם בקלות. נסו את המתכון הבא, עצמו את עיניכם בין ביס לנגיסה, ותוכלו להאמין שאתם יושבים לאכול בטוסקנה...  

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון פשוט לרוטב בולונז
רכיבים לקציצות:
בשר בקר - 450 גר' (טחון)
פירורי לחם - 1 כוס
פלפל שחור - ¼ כפית
ביצה - 1 (טרופה)
שום - 1 (כתוש)
רכיבים לרוטב עגבניות:
בצל - ¾ כוס (קצוץ)
שיני שום - 5 (טחונות)
שמן זית - ¼ כוס
עגבניות - 800 גר' (קלופות ושלמות, ניתן להשתמש גם מקופסת שימורים)
מלח - 2 כפיות
סוכר לבן - 1 כפית
רסק עגבניות - 170 גר'
בזיליקום - צרור (טרי, קצוץ)
פלפל שחור - ½ כפית
רכיבים לפסטה:
פסטה - 500 גר' (בצורה האהובה עליכם)
אופן הכנת הקציצות:
  1. הכניסו לקערה גדולה בקר טחון, פירורי לחם, פטרוזיליה, ¼ כפית פלפל שחור, אבקת שום וביצה, וערבבו היטב.
  2. הכינו מהתערובת 12 כדורים, הכניסו אותם לקופסה סגורה והניחו אותה במקרר.
אופן הכנת הרוטב עגבניות:
  1. הניחו סיר בינוני על להבה בעוצמה בינונית, הוסיפו שמן ובצל, וטגנו אותו עד שיהפוך לשקוף.
  2. הוסיפו את העגבניות, מלח ועלה דפנה, וערבבו היטב. לאחר מכן הנמיכו את הלהבה, והניחו לתערובת להיות על סף רתיחה במשך 60 דקות.
  3. הוסיפו רסק עגבניות, סוכר, בזיליקום, פלפל שחור ואת כדורי הבשר שהכנתם קודם לכן, ובשלו למשך 30 דקות נוספות.
  4. צקו את התערובת על הפסטה, והגישו כשהיא מהבילה.
אופן הכנת הפסטה:
  1. הרתיחו מים עם מלח בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
מקור: רותי.ק
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.