header

מתכון לעוגת פודינג אנגלי

הקינוח החורפי הזה נעשה באנגליה בדרך כלל בתקופת חג המולד, וטעמו הייחודי ודאי יגרום לכם לרצות להכין אותו גם בחורף הישראלי. השילוב בין תבלינים, הפירות היבשים והטריים והאגוזים יוצר עוגה מיוחדת בצבעה, וכמובן שגם בטעם הנפלא שלה.

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת פודינג אנגלי מקור תמונה: goodtoknow
רכיבים לבלילת פודינג:
פירורי לחם - 500 גר'
סוכר חום - 500 גר'
חמאה - 250 גר'
קליפות הדרים - 120 גר' (חתוכות גס)
דובדבנים מסוכרים - 120 גר' (חתוכים גס)
שקדים מולבנים - 120 גר' (חתוכים גס)
קליפת לימון - מ-1 לימון (מגוררת)
קליפת תפוז - מ- 1 תפוז (מגוררת)
גזר - 1 (מגורר)
תפוח - 1 (מגורר)
קמח - 1 כף
קינמון - ⅓ כפית
פלפל אנגלי - ⅓ כפית (גרוס)
אגוז מוסקט - ⅓ כפית
ביצים - 6 בינוניות
בירה כהה - 300 מ''ל
מלח - קורט
ברנדי - 5 כפות
אופן הכנת הבלילת פודינג:
  1. בקערה גדולה, ערבבו היטב את הרכיבים הבאים: צימוקים שחורים, צימוקים זהובים, חמוציות, פירורי לחם, חמאה, סוכר חום, קליפות הדרים, גזר מגורד, דובדבנים מסוכרים, קליפת לימון, קליפת תפוז, שקדים קצוצים, תבלינים מעורבים, קמח, תפוח מגורר וקורט מלח.
  2. בקערה נפרדת, שברו את הביצים והקציפו עם מזלג. מזגו את הביצים והבירה לתערובת היבשה וערבבו היטב. preperation מקור תמונה: wikihow
  3. שמנו תבנית בצורת חצי עיגול בחמאה או שמן ורק לאחר מכן רפדו בתבנית אפייה. מזגו את התערובת לתוך התבנית והדקו אותה בעזרת נייר אפייה. כסו ביריעה של רדיד אלומיניום.
  4. הכניסו את התבנית העגולה לתבנית שטוחה ומלאו אותה במים עד ל-¾ מגובהה. preperation מקור תמונה: wikihow
  5. הניחו את התבנית על להבה גבוהה למשך 4 שעות או על להבה נמוכה-בינונית למשך הלילה.
  6. הניחו לתבנית להצטנן מעט, הסירו את כיסוי נייר האפייה והפכו בזהירות על צלחת הגשה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.