הקינוח החורפי הזה נעשה באנגליה בדרך כלל בתקופת חג המולד, וטעמו הייחודי ודאי יגרום לכם לרצות להכין אותו גם בחורף הישראלי. השילוב בין תבלינים, הפירות היבשים והטריים והאגוזים יוצר עוגה מיוחדת בצבעה, וכמובן שגם בטעם הנפלא שלה.
מקור תמונה:
goodtoknow
אופן הכנת הבלילת פודינג:
-
בקערה גדולה, ערבבו היטב את הרכיבים הבאים: צימוקים שחורים, צימוקים זהובים, חמוציות, פירורי לחם, חמאה, סוכר חום, קליפות הדרים, גזר מגורד, דובדבנים מסוכרים, קליפת לימון, קליפת תפוז, שקדים קצוצים, תבלינים מעורבים, קמח, תפוח מגורר וקורט מלח.
-
בקערה נפרדת, שברו את הביצים והקציפו עם מזלג. מזגו את הביצים והבירה לתערובת היבשה וערבבו היטב.
מקור תמונה:
wikihow
-
שמנו תבנית בצורת חצי עיגול בחמאה או שמן ורק לאחר מכן רפדו בתבנית אפייה. מזגו את התערובת לתוך התבנית והדקו אותה בעזרת נייר אפייה. כסו ביריעה של רדיד אלומיניום.
-
הכניסו את התבנית העגולה לתבנית שטוחה ומלאו אותה במים עד ל-¾ מגובהה.
מקור תמונה:
wikihow
-
הניחו את התבנית על להבה גבוהה למשך 4 שעות או על להבה נמוכה-בינונית למשך הלילה.
-
הניחו לתבנית להצטנן מעט, הסירו את כיסוי נייר האפייה והפכו בזהירות על צלחת הגשה.