תבשיל הקישואים הנהדר הזה הוא מעדן לכל המשפחה וזאת בהחלט סיבה למסיבה, מכיוון שהוא דל קלוריות (פחות מ-150 קלוריות למנה), דל פחמימות ומשביע במיוחד.
אופן הכנת הקדירת קישואים:
-
חממו מראש תנור אפייה ל-180 מעלות והכינו קדרה משוכה בשמן בישול.
-
העבירו את רצועות הקישואים שחתכתם למסננת גדולה ומתחתיה הניחו קערה.
-
פזרו על הקישואים מלח והקפיצו אותם מעט כדי שהמלח יתערבב. הניחו את המסננת על הקערה למשך 20 דקות ונערו מדי פעם את המסננת כדי לנקז כמה שיותר נוזלים מהקישואים.
-
בקערה נפרדת ערבבו את החלבונים, הביצים, המלח, הבזיליקום, הפלפל האדום, היוגורט, הבצל, השום והפלפל וערבבו עד לקבלת מרקם חלק ונוזלי.
-
סננו כמה שיותר נוזלים מהקישואים והניחו אותם זה לצד זה על מגבת נייר. בעזרת מגבת נוספת לחצו עליהם כדי לספוג מהם נוזלים נוספים ולאחר מכן העבירו אותם לקערת הביצים והפלפל.
-
הוציאו את הארטישוק מהקופסה, סננו את הנוזלים, קצצו גס והניחו את החתיכות על מגבת נייר כדי לספוג נוזלים נוספים.
-
הכניסו לקערה את הארטישוק, התרד וכ-80 גרם גבינת פרמזן (השאירו מעט לקישוט) וערבבו היטב.
-
העבירו את התערובת אל הקדירה ומעליה פזרו את גבינת הפרמזן המגוררת שנשארה לכם.
-
אפו בתנור במשך 45-50 דקות ולאחר מכן העבירו אותו למצב צלייה והשאירו את הקדירה בתנור לעוד 3-4 דקות, עד שהתערובת תקבל צבע זהב-חום.
-
כבו את התנור, המתינו כחצי שעה עד שהמנה תתקרר וניתן יהיה לאכול אותה בהנאה.
מקור: יהונתן ג'.