חטיף המשמש והקשיו הוא בעל טעם טרופי מרענן, טעים מאוד ובריא במיוחד. המשמש עשיר בנוגדי חמצון ובעל תכולת קלוריות נמוכה; הקשיו הוא אחד האגוזים בעל אחוז השומן הנמוך ביותר. כ-82% מהשומן שבו אינו רווי ועוזר למניעת מחלות לב, והוא מומלץ במיוחד לחולי סוכרת.
אופן הכנת החטיף משמש וקשיו:
-
עטפו תבנית אפייה בניילון נצמד והניחו בצד.
-
ערבבו בפולסים קצרים את הקשיו במעבד מזון עד שיתפורר, והניחו את הפירורים בקערה.
-
ערבבו בפולסים קצרים את המשמשים המיובשים במעבד המזון, הוסיפו לתערובת המשמש את שאר המרכיבים (חוץ מהקשיו) וערבבו את הכל עד שיהפכו לעיסה אחת.
-
הוסיפו את הקשיו המפורר לתערובת וערבבו עד לקבלת עיסה אחת.
-
העבירו את התערובת לתוך תבנית ולחצו אותה עם מרית לכדי שכבה שטוחה וישרה. הניחו את תבנית האפייה במקפיא לשעה.
-
לאחר כשעה, הוציאו את חטיף האנרגיה מהתבנית וחתכו אותו לחתיכות מלבניות.
-
שמרו את חטיפי הבריאות במיכל סגור שישמור על טריותם עד כחודש במקרר.
מקור: אלונה ברנשטיין