אף על פי שרובנו משייכים צריכת סידן למוצרי חלב, גם עלים ירוקים כדוגמת קייל וכרוב מספקים מנה הגונה של הרכיב הכה חיוני הזה, מה שחשוב עבור הירדמות מהירה - זאת מאחר שמחסור בסידן עלול להקשות על תהליך ההירדמות.
אופן הכנת הצ'יפס קייל:
-
חממו את התנור מראש על 200 מעלות, כשהרשת תלויה בחלק המרכזי של התנור.
-
קרעו את עלי הקייל לחתיכות, ייבשו אותן ביסודיות והכניסו לקערה גדולה.
-
תבלו את עלי הקייל במלח ושמן, וערבבו אותם היטב באמצעות הידיים, כך שיספחו את הרכיבים.
-
רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה וסדרו את העלים כך שלא יהיו צפופים (במידת הצורך השתמשו בשתי תבניות אפייה).
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו את העלים עד שיהיו פריכים, 12-8 דקות לערך. אם אכן השתמשתם בשתי תבניות, החליפו את מיקומן זו עם זו כעבור מחצית זמן האפייה. לבסוף, הוציאו את צ'יפס הקייל מהתנור והגישו.
מקור: רוחמה.ע