את ממרח החומוס כולנו מכירים ואוהבים, וברגע שתוסיפו אליו את הדלורית ועוד מספר תבלינים תוכלו ליהנות ממעדן מפתיע, מקורי ואיכותי.
רכיבים לממרח חומוס ודלורית:
אופן הכנת הממרח חומוס ודלורית:
-
חממו את התנור מראש על 200 מעלות והציבו את מגש האפייה במרכזו.
-
רפדו תבנית בנייר אפייה והניחו עליה את קוביות הדלורית ואת שיני השום עם הקליפה. טפטפו מעליהן כף של שמן זית ופזרו קמצוץ של מלח ופלפל. הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 20-15 דקות, או עד שהשום יקבל גוון חום-זהוב והדלורית תתרכך במרכזה. לבסוף, הניחו להם להתקרר למשך 5 דקות.
-
הסירו את קליפת השום והכניסו את 4 שיני השום למעבד מזון, הוסיפו את הדלורית, את 4 שיני השום הטחונות, מיץ הלימון, החומוס, הטחינה, שמן הזית, המלח, הפלפל, הפטרוזיליה, הקינמון, הכמון והפפריקה המעושנת (אם בחרתם להוסיפה). כעת, ערבלו עד לקבלת קרם חלק, ובמידת הצורך תוכלו להוסיף עוד שמן זית או מעט מים על מנת לדלל את הממרח. אל תשכחו לטעום ולתקן את התיבול אם תחפצו בכך, והגישו. תוכלו גם להניח את הממרח במקרר למשך 4-3 שעות על מנת לקבל מרקם סמיך יותר.
-
תוכלו לאחסן את הממרח במקרר למשך 5-4 ימים.
מקור: חגית.י