את מנת הקובה הבאה אף אחד לא יהסס לטעום, וזה לא משנה אם הוא רגיש לגלוטן או שומר על דיאטה טבעונית. אבי טוען שהוא מעולם לא אהב קובה בעצמו, אבל אחרי שהוא ניסה את הקובה הטבעונית הזאת הוא פשוט התאהב!
למתכונים נוספים מהבלוג "אומנות בטבעונות"
מקור תמונה:
veganart
רכיבים לרוטב וסיום המתכון:
אופן הכנת המילוי:
-
טגנו על מחבת את הבצל עד להשחמה.
-
הוסיפו את הפטרייה החתוכה, יחד עם מעט מלח ובהרט, והמשיכו לטגן עד לריכוך.
אופן הכנת הבצק והמילוי:
-
ערבבו את הקינואה יחד עם קמח האורז, קמח התירס, כפית מלח ומעט מים, וצרו מעין בצק.
-
קחו מעט מהבצק, צרו עיגולים בקוטר של 4-5 ס"מ ושטחו אותם.
-
הניחו על הבצק השטוח מעט מהמילוי וסגרו אותו בעזרת תנועה סיבובית.
-
המשיכו בתהליך עד שיגמר לכם הבצק (אמורים לצאת לכם 14-16 קובות).
אופן הכנת הרוטב וסיום המתכון:
-
טגנו בצל עד להזהבה. לאחר מכן הוסיפו לו את המשמשים וטגנו למשך כ-5 דקות נוספות.
-
הוסיפו את העגבניות הטחונות ואת רסק העגבניות והביאו לרתיחה.
-
הוסיפו את המים, המלח ומיץ הלימון והביאו שוב לרתיחה.
-
הוסיפו את כדורי הקובה ובשלו למשך כרבע שעה על אש נמוכה.
-
הוסיפו את עלי הנענע והמשיכו לבשל למשך 5-10 דקות נוספות. המנה שלכם מוכנה!
מקור: אבי ז'אן לוי