המתכון שלפניכם מתאים למי שמעוניין לשדרג את הפלאפל המוכר לכדי מנה מתוחכמת, שיכולה להתאים לארוחת ערב זוגית או אפילו כמנה ראשונה בארוחה משפחתית רבת משתתפים. השילוב בין הפטריות לבין הפרמז'ן יאפשר לסועדים ליהנות מטעמים ייחודיים ועשירים, וללא ספק יעניק לכם לא מעט מחמאות.
אופן הכנת הפלאפל פטריות:
-
חתכו את הפטריות לריבועים קטנים וקצצו את הבצל.
-
טגנו במחבת את הפטריות, הבצל והשום במשך כ-10 דקות עד להזהבה.
-
הורידו את הירקות מהאש וערבבו אותם בקערה עם הגבינה, הקמח, השום, המלח והפלפל השחור. המתינו לצינון של העיסה כחצי שעה.
-
בשלב הבא, הכינו מהתערובת כדורים עגולים וצננו אותם במקרר כשעה.
-
טרפו בקערה את הביצים ופירורי הלחם, וצפו כל כדור בעיסה שנוצרה.
-
טגנו את הכדורים בשמן עמוק כ-10 דקות, עד להזהבה.
מקור: צביה ש.