טעמם העשיר של חצילים קלויים הופך אותם לחלק ממגוון מתכונים אהובים, אבל האם חשבתם להוסיף אותם גם לפלאפל שלכם? המתכון הבא יאפשר לכם להכין כדורי פלאפל רכים במיוחד, שבשילוב עם גבינת הפרמזן ייעלמו מהצלחות של כל בני המשפחה תוך רגע! ניתן לאכול את הפלאפל הזה בתוך פיתה, אבל הוא משתלב נהדר גם בתוך סלט ירקות.
אופן הכנת הכדורי פלאפל:
-
טגנו את הבצל והשום על להבה בינונית כ-5 דקות, עד להזהבה.
-
הסירו את המחבת מהאש, ואפשרו לירקות להתקרר במשך כ-15 דקות. הוסיפו אותם לקערה יחד עם הגבינה המגוררת, הקמח הלבן, קמח החומוס והתבלינים וערבבו היטב.
-
רוקנו את תכולת החצילים הקלויים ("הבשר של החציל") באמצעות כפית, הוסיפו לתערובת וערבבו שנית.
-
הכינו מהתערובת שלכם כדורים עגולים.
-
טרפו את הביצים עם פירורי הלחם, וטבלו כל כדור בבלילה.
-
טגנו את הכדורים בשמן עמוק כ-10 דקות, עד להזהבה.
מקור: צביה ש.