הטונה מכילה ריכוז גבוה של חלבון ואומגה 3, אבל ילדים רבים שסולדים מטעמם של דגים נמנעים מלאכול אותה. המתכון למנה הטעימה הזו מאפשר לטונה להשתלב נהדר בין שאר הרכיבים, כך שכל ילד שיראה את מנת הפלאפל הזו יאכל אותה בהנאה רבה. כמובן שגם המבוגרים מבינינו לא יצליחו לוותר על התענוג, ובהתחשב בעובדה שניתן להכין את המנה הזו ללא צורך בטיגון בשמן עמוק, תוכלו להצטרף לארוחה ללא רגשות אשם.
אופן הכנת הפלאפל טונה:
-
עבדו את גרגרי החומוס, השום, הכמון, הכוסברה והפטרוזיליה במעבד מזון, עד ליצירת תערובת במרקם אחיד.
-
העבירו את התערובת לקערה, הוסיפו את הבצלים, הטונה והקמח, ותבלו אותה במעט פלפל שחור.
-
צרו מהתערובת כדורים קטנים באמצעות כף.
-
הניחו על מחבת משומנת כמחצית מכדורי הפלאפל. טגנו אותם על אש בינונית-גבוהה במשך 2-3 דקות עד להזהבה.
-
הניחו את הכדורים על מגבת נייר על מנת לספוג את עודפי השמן וחזרו על השלב הקודם עם כדורי הפלאפל שנותרו לכם.
מקור: צביה ש.