מתכון לקציצות מדג סלמון שילדים אוהבים, ואם אתם שואלים למה כדאי לאכול סלמון? כדאי שתדעו שדג הסלמון מכיל חומצה פולית, ויטמין D, ויטמין B6, ויטמין B12 וויטמין A, ומהווה מקור חיוני לחומצת שומן מסוג אומגה 3. מחקרים מראים שצריכה קבועה של אומגה 3 מפחיתה מצבי דיכאון ומסייעת בנטרול כעס. כמו כן ידוע שאומגה 3 משפרת את בריאות העיניים ומפחית את הסיכון למחלות לב וסרטן.
מקור תמונה:
huffingtonpost
אופן הכנת הקציצות סלמון:
-
חממו תנור ל-230° מעלות צלזיוס.
-
על מחבת גדולה, חממו ½1 כפיות שמן.
-
הוסיפו את הבצל והסלרי, טגנו תוך כדי בחישה עד שהם מתרככים (כ-3 דקות).
-
הוסיפו את הפטרוזיליה.
-
הניחו את הסלמון בקערה בינונית.
-
הפרידו בעזרת מזלג והסירו את העצמות והעור. הוסיפו ביצה טרופה, חרדל דיז'ון וערבבו היטב.
-
הוסיפו את תערובת הבצל, הסלרי, הפטרוזיליה והפלפל וערבבו.
-
הוסיפו פירורי לחם מקמח מלא. (אופציה: בצעו לחם מקמח מלא לחתיכות קטנות. גרסו במעבד מזון לפירורים גסים. לידיעתכם: פרוסה אחת = ⅓ כוס פירורי לחם).
-
ערבבו את תערובת הקציצות ועצבו 8 קציצות שטוחות.
-
למחבת החמה, הוסיפו ½1 כפיות שמן.
-
טגנו את הקציצות עד שהחלק התחתון מזהיב (2-3 דקות).
-
בעזרת מרית רחבה היפכו את הקציצות והניחו על נייר אפייה.
-
אפו את קציצות הסלמון עד להזהבה (15-20 דקות). והגישו על צלחת עם פלחי לימון.
מקור: רונית שפר