header

מתכון להמבורגר סלמון נורבגי עם צלפים ושמיר

מתכון להמבורגר סלמון טעים ועסיסי עשיר באומגה 3, אלטרנטיבה טעימה ומזינה המגיעה אלינו היישר מהנהרות הגועשים של נורבגיה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון להמבורגר סלמון נורבגי עם צלפים ושמיר
רכיבים להמבורגר סלמון:
לימון - 1 (גדול)
מיונז - 60 גר' (קל)
צלפים - 15 גר'
סלמון - 450 גר' (פילה, ללא עור)
שמיר - 60 גר' (טרי קצוץ)
בצלים ירוקים - 2 (חתוכים דק)
פירורי לחם - 120 גר' (יבשים)
מלח - לפי הטעם
לחמניות המבורגר - 4 (חצויות וקלויות)
חסה - 4 יחידות (עלים טריים)
אופן הכנת ההמבורגר סלמון:
  1. הכינו את הגריל/מחבת סטייקים לחום בינוני.
  2. בינתיים, מהלימון, גרדו גרידת לימון לכמות של כפית אחת, וסחטו כפית אחת של מיץ לימון.
  3. בקערה קטנה, ערבבו מיץ לימון ו-½ כוס של גרידת לימון עם מיונז וצלפים עד שהם מתחברים יחד. הניחו בצד את רוטב בלימון-צלפים. יוצא בערך ⅓ כוס.
  4. בעזרת סכין גדולה, קצצו את הסלמון בעדינות. שימו בתוך קערה בינונית. הוסיפו שמיר, בצל ירוק, ¼ כוס פירורי לחם, ¾ כפית מלח, ו-½ הכפית הנותרת של גרידת לימון אל הסלמון. ערבבו בעדינות עם מזלג עד שהם מתחברים. גבשו את עיסת הסלמון ל-4 בורגרים עגולים בעובי 6 ס"מ.
  5. פזרו על שני צידי הבורגרים את פירורי הלחם שנותרו. רססו את שני צידי הבורגרים עם שמן ספריי.
  6. הניחו את הבורגרים על הגריל/מחבת למשך כ-6 עד 8 דקות או עד שצבעם החיצוני חום, אך עדיין ורדרדים בצידם הפנימי, או עד מידת עשייה רצויה, הפכו את הבורגרים פעם אחת.
  7. הגישו את הבורגרים על לחמניה עם חסה ומיונז לימון-צלפים.
מקור: יצחק ברגל
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.