מתכון להמבורגר סלמון טעים ועסיסי עשיר באומגה 3, אלטרנטיבה טעימה ומזינה המגיעה אלינו היישר מהנהרות הגועשים של נורבגיה.
אופן הכנת ההמבורגר סלמון:
-
הכינו את הגריל/מחבת סטייקים לחום בינוני.
-
בינתיים, מהלימון, גרדו גרידת לימון לכמות של כפית אחת, וסחטו כפית אחת של מיץ לימון.
-
בקערה קטנה, ערבבו מיץ לימון ו-½ כוס של גרידת לימון עם מיונז וצלפים עד שהם מתחברים יחד. הניחו בצד את רוטב בלימון-צלפים. יוצא בערך ⅓ כוס.
-
בעזרת סכין גדולה, קצצו את הסלמון בעדינות. שימו בתוך קערה בינונית. הוסיפו שמיר, בצל ירוק, ¼ כוס פירורי לחם, ¾ כפית מלח, ו-½ הכפית הנותרת של גרידת לימון אל הסלמון. ערבבו בעדינות עם מזלג עד שהם מתחברים. גבשו את עיסת הסלמון ל-4 בורגרים עגולים בעובי 6 ס"מ.
-
פזרו על שני צידי הבורגרים את פירורי הלחם שנותרו. רססו את שני צידי הבורגרים עם שמן ספריי.
-
הניחו את הבורגרים על הגריל/מחבת למשך כ-6 עד 8 דקות או עד שצבעם החיצוני חום, אך עדיין ורדרדים בצידם הפנימי, או עד מידת עשייה רצויה, הפכו את הבורגרים פעם אחת.
-
הגישו את הבורגרים על לחמניה עם חסה ומיונז לימון-צלפים.
מקור: יצחק ברגל