סלטים הם כנראה מנת הפתיחה המושלמת לכל ארוחה; הם לא מכבידים על הבטן, קלים להכנה, מלאים בכל טוב ומשאירים בפה של הסועדים טעם של עוד. דוגמה מושלמת לכך תוכלו למצוא במתכון שלפניכם, שבעזרתו תוכלו להכין סלט עלים מרענן עם תוספות נהדרות כמו תאנים מטוגנות קלות וגבינה כחולה עם טעם עמוק. השילוב הזה עומד להעניק לכם מחמאות מקיר לקיר, והוא יוצר סלט מיוחד שלא הרבה אנשים ניסו בעבר - אך תאמינו לנו שזה בהחלט משתלם!
רכיבים לסלט עם תאנים וגבינה:
אופן הכנת סלט עם תאנים וגבינה:
-
חממו כחצי כף שמן במחבת ואז הניחו בתוכו את התאנים עם הצד הבשרני של הפרי כלפי מטה. טגנו אותן למשך כ-3 דקות עד שישחימו קלות.
-
ערבבו בקערה קטנה את שארית שמן הזית עם חומץ, חרדל, דבש, מלח ופלפל.
-
הכניסו לקערה גדולה את החסה או תערובת העלים, הוסיפו את התאנים המטוגנות יחד עם כל שאר רכיבי הסלט וערבבו היטב.
-
טעמו ותקנו את התיבול במידת הצורך עם חומץ, מלח, פלפל או דבש. הגישו לשולחן ובתיאבון!
טיפ השף:
ניתן להוסיף לסלט חזה אווז מטוגן וקצוץ (2-3 רצועות) או אגוזי מלך קצוצים (2-3 כפות) לתוספת מרקם פריך.