עלי המונגלד מכילים כמות גבוהה של וויטמינים כמו: K, C ,A, מינרלים, סיבים תזונתיים, סידן, אשלגן, בטא קרוטון. הם מסייעים לאיזון הסוכר בדם, שמירה על עצמות חזקות ובריאות, תורמים להתפתחות המוח ופעילותו התקינה, פיתוח תאי דם אדומים, התמודדות עם אנמיה ובעיות עיגול וחוסר ריכוז, ומשפרים את הראיה.
את המתכון הבא קיבלנו מהשף לירוי קפוזה, פיתה בסילק היא מעין בורקס ריחני ומשגע מבצק שמרים, ממולא עלי מנגולד ובצל. את הפיתה בסילק למד לירוי להכין מדודתו שמחהל'ה המתגוררת בעיר טבריה, שם המאפה הנהדר נחשב פופולרי ואהוב.
עלי מנגולד: את העלים אפשר להחליף בעלי סלק או כל עלים אחרי, מומלץ לקצוץ את העלים ללא הגבעולים.
קמח: את הקמח אפשר להמיר בקמח מלא או כוסמין ולהתאים את כמויות המים בהתאם.
שמן זית: מומלץ להשתמש בשמן זית ולא שמן צמחי, ההבדל בטעם יהיה עצום.
סוכר: הסוכר אינו רכיב חובה במתכון, אך הוא מעצים את טעם הבצק.
בצל: אפשר להחליף את הבצל הלבן בבצל סגול.
ביצה: ניתן לוותר על הביצה הטרופה מעל (במיוחד אם רוצים להפוך את המתכון לטבעוני), הביצה מעניקה לבצק האפוי את הצבע הזהוב.
שומשום: השומשום אינו רכיב חובה, אפשר להשמיט אותו מהמתכון ולפזר במקום מלח גס מעל.