תפוחי אדמה מעוכים ואפויים בתנור הם תחליף מעולה וטעים לאלה הנצלים במדורה, או כתוספת עשירה בטעמים שהולכת מצוין לצד כל מנה. אופן ההכנה שלהם קל פשוט, מהיר, מומלץ להכין מהם כמות גדולה, אחרת תמצאו את עצמם זוללים את כולם לפני הארוחה עצמה!
תפוחי אדמה: מומלץ וקל יותר להכין את המתכון עם תפוחי אדמה קטנים, חשוב מאוד לא לקלף את הקליפה, היא תורמת לפריכות, מוסיפה טעם, שומרת על הצורה, בנוסף לטעם היא גם עשירה בערכים תזונתיים טובים, ויטמינים ומינרלים. חשוב לדאוג לשטוף ולקרצף היטב את תפוחי האדמה לפני השימוש. פחות מומלץ להכין עם בטטות, כיוון שהן יעניקו לכם מרקם רך ופחות פריך.
מעיכת תפוחי האדמה: את המעיכה ניתן לבצע בעזרת תחתית כוס, הידיים, מועך תפוחי אדמה, או בכל דרך אחרת שנוחה לכם, חשוב לא למעוך לגמרי ולהשאיר כ-1 סנטימטר.
שמן זית: אפשר להמיר את שמן הזית בשמן צמחי, אך פחות מומלץ, ההבדל בטעם יהיה מורגש. את הוספת שמן הזית אפשר עשות בשתי דרכים: הדרך הראשונה היא לזלף מעל ולפזר מלח ופלפל; והדרך השנייה היא לערבב בקערית את שמן הזית עם התבלינים ולשפוך מעל, לבחירתכם.
העשרת הטעם: אפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה, טימין, אורגנו. ובנוסף גם תבלינים כמו: פפריקה מתוקה, או מעושנת, קורט כורכום, צ'ילי גרוס... או להוסיף מעל תפוחי האדמה קוביית חמאה לאחר היציאה מהתנור.