אין כמעט בית בישראל שלא תמצאו בו בחג הפסח את עוגיות הקוקוס שהפכו לחלק חשוב בשולחן הקינוחים. הן כשרות לפסח ויכולות גם לשמש כקינוח בכל ימי השנה, במיוחד לצליאקים ולנמנעים מגלוטן. אופן ההכנה שלהן קל, מהיר ופשוט, מ-4 מרכיבים מתקבלות עוגיות רכות, טעימות וממכרות!
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים עוגיות קוקוס כשרות לפסח:
קוקוס: ניתן למצוא ברשתות השיווק קוקוס טחון, ואפשר גם לטחון לבד כמה פעמים בבית.
חלבונים: מומלץ להוציא מהמקרר את החלבונים לפני ההקצפה כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר והקציפה תהיה יציבה.
יצירת הצורה: את צורת העוגיות אפשר ליצור בעזרת הידיים, כפית, או כפית גלידה, ואפשר גם לנסות לזלף, אך יש סיכוי שפעולת הזילוף תהיה מעט קשה בגלל הקוקוס.
כמות עוגיות וזמן אפייה: כמות העוגיות וזמן האפייה תלויים בגודל העוגיות שתיצרו, ככל שהעוגיות יהיו גדולות יותר זמן האפייה יתארך וכמות העוגיות תהיה קטנה יותר, ולהפך.
יוצאות מהתנור: העוגיות יוצאות מהתנור רכות, אל דאגה זה בסדר גמור, הן יתקשו ויקבלו את המרקם המוכר והאהוב לאחר שיתקררו.
אחסון: מומלץ לשמור בכלי אטום, במקום קריר ומוצל ולא במקרר.