שניצל התירס עשוי מבלילת תירס וציפוי פריך, והוא הומצא בישראל בשנת 1993 על ידי חברת טבעול והפך למוצר מוכר ואהוב כמעט בכל בית בישראל. השניצל התעשייתי עובר טיגון ואח"כ נאפה בתנור, סיבה מספיק טובה להכין אותו בבית עם מרכיבים איכותיים, ולהפוך אותו לבריא יותר, אפוי ולא פחות טעים! במהלך השנים שודרג השניצל המפורסם לגרסאות נוספות עם ברוקולי / כרובית, וקיימת גם גרסה טבעונית לחלוטין ללא ביצים.
ההכנה שלו די פשוטה אך מצריכה מעבד מזון או בלנדר. אם אין לכם אפשר גם לכתוש את התירס עד שמתקבלת תערובת אחידה. את התערובת מערבבים עם גרגירי תירס שלמים, שמעניקים טעם מענג ואהוב במיוחד על הילדים.
כמה טיפים לשדרוג לפני שנלמד איך מכינים שניצל תירס ביתי אפוי:
הפיכת המתכון לבשרי: הוסיפו עוף טחון לתערובת התירס ותקבלו מנה מזינה ומלאה בחלבונים.
הפיכת המנה לטבעונית: המירו את הביצה בתערובת התירס בתפוח אדמה מבושל לפירה וכף טחינה. יש סיכוי שהבלילה תהיה קצת נוזלית, הוסיפו קצת קמח. מומלץ גם להחליף את הקמח הרגיל בקמח תופח, מאחר שללא הביצה התערובת במתכון תצטרך חיזוק נוסף. כמובן ותרו על טבילת השניצל בביצה לפני הפירורים. הביצה מסייעת לפירורי הלחם להידבק בצורה טובה יותר לשניצל, אבל אפשר להסתדר גם בלעדיה.
הפיכת המתכון לבריא יותר: החליפו את הקמח הלבן בקמח כוסמין.
הפיכת המתכון למושחת יותר: טגנו בשמן חצי עמוק, בדיוק כמו שמטגנים שניצלים.
הפיכת השניצל לללא גלוטן: החליפו את הקמח בקמח תירס, ואת פירורי הלחם בכאלה ללא גלוטן.
לשדרוג הטעם: הוסיפו לתערובת התירס עשבי תיבול / שבבי בצל / שום, ואפשר גם להוסיף לתערובת פירורי הלחם שומשום, ולהחליף את התירס בירק אחר כמו: פטריות / ברוקולי / עדשים...