את מנת הריזוטו האיטלקית והמסורתית אנחנו לרוב פוגשים על בסיס אורז לבן ועגול - אבל גרסה כזאת טרם יצא לנו לראות! הכירו את המתכון המעניין שלנו לריזוטו מוקרם ומענג על בסיס חיטת כוסמין בתוספת מרעננת ומפתיעה של פטריות פורצ'יני בעלות טעם עוצמתי.
רכיבים לריזוטו מחיטת כוסמין ופטריות פורצ'יני:
אופן הכנת ריזוטו מחיטת כוסמין ופטריות פורצ'יני:
-
שימו את גרגירי חיטת הכוסמין בתוך קערה עם מים קרים, ואת פטריות הפורצ'יני המיובשות בקערה נפרדת עם 100 מ"ל מים רותחים - והשרו במשך 20 דקות.
-
חממו את שמן הזית על גבי מחבת טיגון גדולה. טגנו את הבצל והשום, בשלו במשך 2 דקות. הוסיפו את פטריות השמפיניון ובשלו במשך 2 דקות נוספות.
-
סננו את גרגירי הכוסמין והוסיפו אותם למחבת ביחד עם היין. הביאו לרתיחה תוך כדי ערבוב, עד להתאדות רוב הנוזלים.
-
סננו את פטריות הפורצ'יני, הוסיפו אותן למחבת. את המים בהם הושרו הפטריות הוסיפו לציר הירקות המוכן.
-
הוסיפו את ציר הירקות למחבת בפעימות, 1 כוס בכל פעם, תוך כדי ערבוב, עד להתאדות הנוזלים, כ-20 דקות סך הכל.
-
הוסיפו קרם פרש ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
-
להגשה הוסיפו מנה נכבדה לצלחת וקשטו באמצעות עירית וגבינת פרמז'ן מגורדת או פקורינו - בתיאבון!