אם חשבתם שהבסיס לכל מאכל איטלקי הוא בצק ועגבניות, אז טעיתם! הכירו את האי סיציליה באיטליה, המקום שהביא לנו את הארנצ'יני - כדורי אורז מצופים, מטוגנים ופריכים במיוחד. המתכון הבא מגיש לכם את התענוג הסיציליאני הזה בגרסה מופלאה שטרם נתקלתם בה, הכוללת מילוי של גבינת מוצרלה ואפונה, שיעניקו לכם רכות נהדרת, טעם מפתיע והרבה אושר בכל ביס.
מקור תמונה:
food network
רכיבים למתכון לארנצ'יני אפונה:
מלח - 2 כפיות + קורט לתיבול, לפי הטעם
אופן הכנת המתכון לארנצ'יני אפונה:
-
קחו כוס אפונה קפואה ושמרו בצד לשימוש מאוחר יותר. את שאר האפונה שפכו לתוך מעבד מזון ביחד עם כוס אחת של ציר ירקות, והפעילו עד לקבלת מרקם חלק. לאחר מכן, צקו את התערובת לתוך סיר, הוסיפו 2 כפיות מלח ואת 3 הכוסות הנותרות של ציר הירקות. הניחו את הסיר על להבה בינונית-נמוכה והביאו לרתיחה קלה.
-
המיסו 2 כפות חמאה בסיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו את האורז וטגנו אותו מעט. לאחר מכן, הוסיפו את בצלצלי השאלוט ואת השום והמשיכו לטגן במשך כ-2-3 דקות עד להשחמה קלה של השום והתרככות הבצלים. לבסוף, הוסיפו את היין הלבן, הביאו לרתיחה ובשלו עד לאידוי הנוזלים.
-
להכנת הריזוטו צקו ⅓ מתערובת האפונה אל תוך הסיר, והורידו את הלהבה לעוצמה בינונית. המשיכו לערבב את האורז במשך כ-8 דקות עד לאידוי כמעט מוחלט של הנוזלים. לאחר מכן, צקו ⅓ נוסף מתערובת האפונה והמשיכו לערבב במשך כ-8 דקות.
-
הוסיפו את שאר תערובת האפונה, המשיכו לערבב עד לקבלת מרקם סמיך ומשחתי והורידו את הסיר מהאש. הוסיפו את 2 כפות החמאה הנותרות, פרמז'ן, גרידת לימון, כוס האפונה ששמרתם בצד, מלח ופלפל לפי הטעם.
-
שמנו תבנית אפייה עם שמן קנולה, וצקו לתוכה את הריזוטו לכדי משטח ישר ואחיד. לאחר מכן, הניחו אותה בצד ואפשרו לריזוטו להתקרר עד שיגיע לטמפרטורת החדר. כסו את התבנית בניילון נצמד והכניסו אותה למקרר למשך כ-4 שעות.
-
ליצירת כדור ארנצ'יני הניחו כמות נכבדת של ריזוטו (כ-¼ כוס לכדור) על כף היד, ומעכו קלות כדי ליצור משטח. הוסיפו במרכז המשטח כפית גדושה של מוצרלה, וקפלו היטב סביב הגבינה. כדררו בזהירות את הריזוטו והניחו אותו בתוך תבנית אפייה. חזרו על הפעולה עם כל יתר הריזוטו והמוצרלה שיש בידיכם. בסיום הכנת הכדורים, עטפו את התבנית בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך הלילה.
-
לטיגון הארנצ'יני חממו כמות נכבדת של שמן קנולה במחבת עמוקה או בסיר עד לטמפרטורה של כ-177 מעלות.
-
הוציאו שתי צלחות עמוקות: בראשונה טרפו את הביצים ובשנייה פזרו את פירורי הפנקו, והוסיפו מלח ופלפל בכל צלחת לפי הטעם. טבלו את כדורי הריזוטו בביצים, העבירו לציפוי בפירורי הפנקו והכניסו לטיגון עמוק בסיר עד להזהבת הציפוי. העבירו את הכדורים לצלחת הגשה לצד מטבלים לפי העדפתכם - ותהנו מכל ביס, בתאבון!