איטליה ידועה במטעמים הרבים שלה, אך מלבד פסטות ופיצות, יש למדינת המגף גם כמה תבשילים שחובה לנסות. קדירת הריבוליטה, שמכילה שעועית, לחם וירקות, היא דוגמה מצוינת לעושר של המטבח האיטלקי, ובעזרת המתכון הבא תוכלו לקפוץ למסע קולינרי לטוסקנה וליהנות ממטעמיה.
אופן הכנת הריבוליטה:
-
חממו את שמן הזית בסיר גדול מעל להבה בינונית. הכניסו לסיר את השום וטגנו קלות, עד שהוא מתחיל להדיף ריחות.
-
הוסיפו לסיר בצל, כרישה, גזר, דלעת, לפת וסלרי, ערבבו ובשלו במשך 5 דקות או עד שהירקות יתחילו להתרכך קלות.
-
הוסיפו לסיר 6 כוסות מים לכיסוי הירקות. אם יהיה בכך צורך, הוסיפו עוד מים. הוסיפו קייל, פטרוזיליה וכוסברה, הגבירו את הלהבה לבינונית-גבוהה והביאו לרתיחה קלה.
-
הנמיכו את הלהבה לבינונית ובשלו במשך 25 דקות.
-
הוסיפו לסיר שעועית ולחם ובשלו עד שהלחם יהיה רך מאוד, במשך כ-15 דקות. הוסיפו חצי כוס מים אם הקדירה סמיכה מדי.
-
תבלו במלח ופלפל וערבבו היטב. בשלו עד שהקדירה תהיה סמיכה, פזרו מעל פרמז'ן והגישו חם.