header

מתכון לניוקי סלק

כשאנחנו חושבים על המטבח האיטלקי, המאכלים הראשונים שקופצים לנו לראש הם פיצה או פסטה, אבל מסיבה כלשהי הניוקי נשאר מאחור - אך לא עוד! הכירו את המתכון הבא שייקח את החוויה הקולינרית האיטלקית שלכם צעד אחד קדימה, עם תוספת סלק שמשדרגת את התוצר הסופי, ותעניק לכם מנה צבעונית, מעניינת וטעימה, שתשאיר לכם טעם של עוד. 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
רכיבים למתכון לניוקי סלק:
סלק - 1 (בגודל בינוני, יש לחתוך את העלים)
תפוח אדמה לטיגון - 1 (בגודל גדול)
ביצה - 1 (בגודל גדול)
גבינת פרמז'ן - ½ כוס (55 גרם)
מלח גס - 1 כפית
קמח חיטה מלאה - ½1 כוסות (190 גרם, יש לשמור כמות נוספת בצד)
חמאה מלוחה - 2 כפות (בנפרד)
מרווה טרייה - 2 כפות (קצוצה)
אופן הכנת המתכון לניוקי סלק:
  1. חממו מראש את התנור ל-220 מעלות.
  2. הניחו את הסלק בתוך תבנית אפייה, מלאו אותה במים עד לגובה של ¾ מגוף הסלק, וכסו אותה באמצעות נייר אלומיניום. לאחר מכן, קחו את תפוח האדמה, חוררו אותו באמצעות מזלג, והניחו אותו על נייר אפייה.
  3. הכניסו לתנור את הסלק ואת תפוח האדמה למשך כ-45 דקות, עד להתרככות (ניתן למדוד את מידת הרכות באמצעות מזלג). לאחר מכן, הוציאו אותם מהתנור, ואפשרו להם להתקרר עד שיהפכו נעימים למגע.
  4. הסירו בעדינות את הקליפה של הסלק וחתכו את הגבעולים המיותרים (רצוי להשתמש בכפפות כדי למנוע מהסלק להוריד צבע על הידיים), וקצצו אותו גס. לאחר מכן, שימו את הסלק, הפרמז'ן, הביצה והמלח בתוך קערת מעבד מזון, ועבדו עד לקבלת מרקם חלק.
  5. השילו את הקליפה מתפוח האדמה, וגרדו אותו בפומפיה. לאחר מכן, אחדו את תפוח האדמה המגורד עם תערובת הסלק שיצרתם, וערבבו אותם יחדיו בעדינות - השתדלו שלא לערבב יתר על המידה.
  6. הוסיפו את הקמח בפעימות של כ-½ כוס (60 גרם) תוך כדי ערבוב, והמשיכו עד לקבלת בצק אחיד (ייתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל כמות הקמח). לאחר מכן, העבירו את הבצק למשטח מקומח קלות, והתחילו ללוש אותו בעדינות עד שתקבלו בצק רך וגמיש, אך לא דביק.
  7. חלקו את הבצק ל-8 חלקים וגלגלו כל חלק לצורה של נחש בעובי של כ-½1 ס"מ. לאחר מכן, פרסו כל נחש לחתיכות שוות של כ-½2 ס"מ. ניתן למעוך מעט את כדורי הניוקי באמצעות שיני מזלג כדי להעניק להם מראה ייחודי.
  8. הניחו סיר בינוני עם שפע מים מומלחים על להבה גבוהה והביאו לרתיחה. הכניסו את הניוקי אל תוך המים הרותחים בקבוצות של 8-10, והמתינו עד שהם יתחילו לצוף. כשכדורי הניוקי הראשונים מתחילים לצוף, המשיכו להרתיח אותם במשך 30 שניות נוספות, ואז העבירו אותם באמצעות כף מחורצת לצלחת נפרדת.
  9. המיסו במחבת בינונית את 2 כפות החמאה עד לבעבוע, הוסיפו את המרווה וכחצי מכמות הניוקי. הקפיצו את הניוקי והמרווה, טגנו אותם היטב במשך כדקה והעבירו לצלחת. לאחר מכן, חזרו על אותה הפעולה עם חצי הכמות הנותרת של הניוקי - ומשם העבירו לצלחת הגשה ואכלו בתאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: