מחפשים מתכון מושלם להכנה עם הילדים בשבת בבוקר? הכירו את הפנקייק ההולנדי – מנה קלילה להכנה בתנור שתוסיפו לה אוכמניות, פירות יער או תותים, שיהפכו אותה למתוקה במיוחד. זה למעשה מעין שילוב מדליק בין קרפ ופופ אובר שהוא פשוט תענוג להכין ולאכול.
רכיבים למתכון לפנקייק הולנדי:
אופן הכנת המתכון לפנקייק הולנדי:
-
חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.
-
הניחו בתוך התנור מחבת שמתאימה לחימום בתנור (למשל מברזל יצוק) וחממו אותה למשך 8 דקות.
-
בינתיים, ערבלו בבלנדר את הביצים, הקמח, החלב, הסוכר, המלח, אגוז המוסקט, והווניל למשך 30 שניות על מהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת חלקה. באמצע הערבול, גרדו את קירות קערת הבלנדר והמשיכו לערבל עוד, כדי לוודא שכל הרכיבים יתאחדו כמו שצריך.
-
הוציאו בזהירות את המחבת מהתנור בעזרת כפפות לתנור, שימו עליה 3 כפות חמאה וודאו שהיא מכסה את כל המחבת – כולל הצדדים. החמאה צריכה כבר עכשיו לבעבע.
-
הוסיפו את התערובת שהכנתם למחבת ואפו למשך 16-18 דקות, עד שהפנקייק נהיה אוורירי וקצוותיו חומים-זהובים.
-
הוציאו בזהירות את המחבת מהתנור עם כפפות לתנור, הוסיפו פירות יער או אוכמניות לבחירתכם, פזרו אבקת סוכר והגישו מיד. בתיאבון!