בין אם לחנוכה ובין אם סתם כך – סופגניות הן מעדן נהדר שכולם אוהבים לאכול בכל עונה בשנה. אך תהליך ההכנה שלהן עלול להרתיע רבים, שכן הוא כולל הרבה מאוד שמן וטיגון. אך אם בכל זאת אתם מעוניינים ליהנות מסופגניות נהדרות שתכינו בדרך יצירתית ולא שגרתית, שלא כוללת עבודה עם מחבת, נסו את אלו שבמתכון הבא - אותן מכינים בטוסטר משולשים, ובהתאם גם צורתן תצא יוצאת הדופן!
מקור תמונה:
dormdishes
רכיבים למתכון לסופגניות בטוסטר משולשים:
אופן הכנת המתכון לסופגניות בטוסטר משולשים:
-
ערבבו יחדיו את החמאה המומסת עם הסוכר.
-
הוסיפו לתערובת את הביצה, המלח, אבקת האפייה, אגוז המוסקט והקינמון, וערבבו היטב.
-
הוסיפו את הקמח לתערובת, ערבבו היטב, ואז הוסיפו את החלב וערבבו שוב.
-
בקערה נפרדת טרפו גבינת השמנת, ואז העבירו אותה לקערה עם שאר הרכיבים וערבבו אותם יחדיו.
-
שמנו את תבנית הטוסטר ומלאו כל משולש בתערובת; עשו זאת בזהירות ובאופן מדוד, כך שלא יעלה על גדותיו.
-
הפעילו את הטוסטר ותנו לתערובת להתבשל עד שנדלקת הנורה, או בערך 5 דקות – עדיף לבשל יותר מדי מאשר פחות מדי.
-
הוציאו את הסופגניות מהטוסטר ותנו להן להתקרר.
-
חצו את הסופגניות לחצאים וטבלו את החצי החתוך באחד המטבלים שיצרתם לפני ההגשה.
אופן הכנת המטבלים:
-
ליצירת סופגניות עם מטבל שוקולד, פשוט המיסו את השוקולד בשיטת בן מארי – הניחו קערת זכוכית או סיר קטן שבהם השוקולד על גבי סיר גדול יותר שמלא במים רותחים, עד הימסותו של השוקלד. לאחר מכן תוכלו פשוט לטבול את הסופגניות בשוקולד המומס
-
ליצירת סופגניות עם מטבל קינמון וסוכר, המיסו את החמאה, טבלו בה את הסופגניה ומיד לאחר מכן טבלו אותה בקערה עם תערובת של הסוכר והקינמון.