header

לפינג'ה – לחם סרבי מסורתי

ממש כפי שלנו יש את הפיתה שלנו, כך גם לסרבים שבבלקן יש מאפה חלול מסורתי משלהם – הלפינג'ה;  הלחם התפוח (והחלבי) הנהדר הזה יכול בהחלט להפוך להיות חלק מהמטעמים המקוריים שאתם מוציאים ממטבחכם – בעזרת המתכון הפשוט, שיביא את טעמי הבלקן ישירות לביתכם.

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
לפינג'ה – לחם סרבי מסורתי מקור תמונה: allrecipes
רכיבים ללפינג'ה - לחם סרבי מסורתי:
שמרים יבשים פעילים - 1 אריזה (¼2 כפיות)
חלב חם - 2 כפות (בטמפרטורה של 43-46 מעלות)
מים חמים - 1 כוס (בטמפרטורה של 43-46 מעלות)
סוכר - 1 כף
קמח - ⅓2 כוסות
מלח - 1 כפית
אופן הכנת הלפינג'ה - לחם סרבי מסורתי:
  1. מזגו לקערה קטנה את החלב החם ופזרו עליו את השמרים. תנו לתערובת לעמוד למשך 5 דקות, עד שהשמרים מתחילים להתרכך ויוצרים קצף קרמי בחלב. מזגו לקערה את המים החמים והסוכר וערבבו אותם בתערובת השמרים.
  2. בקערה נפרדת ערבבו את הקמח והמלח. שמרו ½ כוס מתערובת הקמח בחוץ, ואת כל השאר הוסיפו לקערה עם תערובת השמרים. לושו את תערובת הקמח והשמרים באמצעות ידיכם עד שבצק רך נוצר ממנה, הוסיפו אט אט פנימה את ½ הכוס שנותרה מתערובת הקמח, עד שתערובת השמרים מתנקה מצדי הקערה.
  3. כסו את הקערה במגבת דקה ותנו לבצק לשבת במקום חמים (27-35 מעלות) עד שהוא מכפיל את נפחו, כשעה בערך.
  4. 'צבטו' את הבצק והוציאו ממנו את האוויר; הניחו אותו כעת על משטח עבודה מקומח מעט. לושו אותו למשך 5 דקות. החזירו את הבצק לקערה, כסו שנית עם מגבת דקה ותנו לו שוב להכפיל את נפחו, כ-30 דקות לערך.
  5. בינתיים חממו תנור לחום של 200 מעלות, ושמנו בעדינות תבנית אפייה.
  6. הוציאו את האוויר מהבצק והחזירו אותו אל משטח העבודה המקומח מעט; לושו בעדינות זמן קצר. הניחו את הבצק על תבנית האפייה ועצבו אותו בצורה אובלית בעובי של סנטימטר וחצי. הניחו את התבנית עם הבצק בצד ותנו לו לתפוח בפעם השלישית במשך חצי שעה.
  7. אפו את הלפינג'ה בתנור עד להזהבה והשמעת קול חלול כאשר אתם טופחים עליה – כ-20-25 דקות. הוציאו מהתנור והגישו חם. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.