header

מתכון לסלט יווני משופר

כשאנו חושבים על סלט יווני רובנו מעלים לראש תמונה של סלט ירקות טרי עשיר בגבינת פטה טרייה, זיתים ושמן זית, אבל המתכון שלפניכם מציע חווית שדרוג טעימה לסלט המוכר והאהוב. אנחנו מזמינים אתכם להכיר את המתכון הקל לסלט יווני משופר, בו גבינת הפטה מושרת במרינדת לימון מיוחדת, וישנן בו עוד הפתעות קטנות נוספות שלא חשבתם עליהן בקשר למנה זו.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלט יווני משופר מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לסלט יווני משופר:
שמן זית - ¾ כוס (מחולקת)
לימון - 1 (קטן, פרוס דק לעיגולים, מגולען)
גבינת פטה - 230 גרם
אורגנו - 1 כף (טרי, קצוץ)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פלפלים מתוקים - 4 (ארוכים וצרים)
בצל סגול - 1 (קטן, פרוס דק)
מלפפון - 1 (גדול מאוד, קלוף וחתוך גס)
עגבניות שרי תמר - 450 גרם (חלקן חצויות, חלקן שלמות)
אופן הכנת הסלט יווני משופר:
  1. חממו ¼ כוס שמן במחבת גדולה מעל להבה בינונית-גבוהה.
  2. הוסיפו פרוסות לימון וטגנו עד לחריכה קלה של הלימון – בערך 2 דקות לכל צד.
  3. העבירו את פרוסות הלימון לקערה בינונית והניחו בצד את המחבת עם השמן.
  4. שברו את גבינת הפטה לחתיכות גדולות והוסיפו לקערת הלימונים, יחד עם אורגנו וחצי כוס שמן הזית שנותרה. ערבבו בעדינות תוך תיבול במלח ופלפל שחור והניחו בצד.
  5. החזירו את המחבת להתחמם מעל להבה בינונית-גבוהה והוסיפו את הפלפלים המתוקים.
  6. בשלו את הפלפלים עד שהחלק החיצוני שלהם חרוך קלות והפנים רך – כ-6-8 דקות.
  7. העבירו את הפלפלים לקרש חיתוך, הניחו להם להתקרר מעט ואז חתכו אותם לאורכם.
  8. ערבבו בקערה גדולה בצל, מלפפון, עגבניות שרי, חומץ וקורט מלח והוסיפו לאחר מכן את הפלפלים המטוגנים.
  9. ערבבו קלות וצקו מעל הירקות את תערובת גבינת הפטה, ערבבו שוב והגישו אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.