כשאנו חושבים על סלט יווני רובנו מעלים לראש תמונה של סלט ירקות טרי עשיר בגבינת פטה טרייה, זיתים ושמן זית, אבל המתכון שלפניכם מציע חווית שדרוג טעימה לסלט המוכר והאהוב. אנחנו מזמינים אתכם להכיר את המתכון הקל לסלט יווני משופר, בו גבינת הפטה מושרת במרינדת לימון מיוחדת, וישנן בו עוד הפתעות קטנות נוספות שלא חשבתם עליהן בקשר למנה זו.
מקור תמונה:
bonappetit
אופן הכנת הסלט יווני משופר:
-
חממו ¼ כוס שמן במחבת גדולה מעל להבה בינונית-גבוהה.
-
הוסיפו פרוסות לימון וטגנו עד לחריכה קלה של הלימון – בערך 2 דקות לכל צד.
-
העבירו את פרוסות הלימון לקערה בינונית והניחו בצד את המחבת עם השמן.
-
שברו את גבינת הפטה לחתיכות גדולות והוסיפו לקערת הלימונים, יחד עם אורגנו וחצי כוס שמן הזית שנותרה. ערבבו בעדינות תוך תיבול במלח ופלפל שחור והניחו בצד.
-
החזירו את המחבת להתחמם מעל להבה בינונית-גבוהה והוסיפו את הפלפלים המתוקים.
-
בשלו את הפלפלים עד שהחלק החיצוני שלהם חרוך קלות והפנים רך – כ-6-8 דקות.
-
העבירו את הפלפלים לקרש חיתוך, הניחו להם להתקרר מעט ואז חתכו אותם לאורכם.
-
ערבבו בקערה גדולה בצל, מלפפון, עגבניות שרי, חומץ וקורט מלח והוסיפו לאחר מכן את הפלפלים המטוגנים.
-
ערבבו קלות וצקו מעל הירקות את תערובת גבינת הפטה, ערבבו שוב והגישו אל השולחן.