כבר מילדות למדנו שפתיתים אוכלים עם שניצל, קציצות או נקניקיות, והיום זה נראה כאילו שאין ילד בישראל שלא גדל על השילוב המיוחד הזה. אך מהפתיתים אפשר להכין הרבה יותר מנות משאתם חושבים, כאלה שגם מכילות פירות וירקות ושמות אותם במרכז, ודוגמה נפלאה לכך היא מתכון סלט הדובדבנים והפתיתים שלפניכם.
מקור תמונה:
thefoodblog
אופן הכנת הסלט:
-
חממו 1 כף שמן זית בסיר בינוני מעל להבה בינונית והוסיפו את הפתיתים. טגנו וערבבו אותם למשך כ-3 דקות.
-
הוסיפו 2 כוסות מים רותחים, כסו ובשלו עד שהפתיתים מוכנים (כ-10 דקות או בהתאם להוראות היצרן).
-
כבו את האש והסירו את המכסה.
-
הוסיפו את שאר שמן הזית, ערבבו היטב והניחו בצד עד שהפתיתים יתקררו לגמרי.
-
לאחר שהפתיתים התקררו, העבירו את תוכן הסיר אל קערת הגשה גדולה והוסיפו לתוכה את כל שאר מרכיבי המתכון הנותרים. ערבבו היטב והגישו.