כאשר אומרים לנו "פסטו", ישר עולה לראש מחשבה על רוטב ירוק, עשוי כולו מבזיליקום, טרי וטעים. אך היום אנחנו מזמינים אתכם להכיר מתכון פשוט להכנה לפסטה ספגטי ברוטב פסטו לבן. כן כן, שמעתם נכון - פסטו לבן, שלא תצטרכו בשבילו בלנדר בכלל. את הפסטה תוכלו להוסיף ישר לקערת הרוטב ולהגיש לשולחן במהרה.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים לפסטה ברוטב פסטו לבן:
אופן הכנת הפסטה ברוטב פסטו לבן:
-
חממו תנור ל-180 מעלות.
-
פרשו נייר אפייה על תבנית ופזרו עליו באופן שווה את אגוזי המלך. הכניסו את התבנית לתנור וקלו את האגוזים למשך 6-8 דקות או עד להזהבה.
-
הוציאו את התבנית מן התנור, הניחו לאגוזים להתקרר, קצצו אותם דק והניחו בצד.
-
חממו מים מומלחים בסיר גדול מעל ללהבה בינונית-גבוהה.
-
ערבבו בקערה גדולה אגוזי מלך קצוצים, גבינת ריקוטה, גרידת לימון, שום, אורגנו ופרמז'ן עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו שמן זית לאט לקערה תוך ערבוב מתמיד, כך שהשמן ישתלב היטב בתערובת, ותבלו במלח ופלפל.
-
בשלו פסטה ספגטי בסיר עם המים הרותחים, תוך ערבוב מדי פעם עד שהיא תגיע לרמת מוכנות אל דנטה.
-
צקו 1 כוס נוזלי פסטה אל קערת המצרכים הגדולה וערבבו היטב את תכולתה – זה בסדר אם ישנם עדיין גושים קטנים.
-
העבירו את הפסטה ספגטי בעזרת כף מחוררת אל קערת המצרכים וערבבו היטב הכל יחדיו כך שהרוטב יכסה את הפסטה, אבל גם שיישאר רוטב נוסף בתחתית הקערה.
-
חלקו את הפסטה ספגטי לקעריות הגשה, פזרו מעל מעט פרמז'ן, צקו מעט מהרוטב לכל קערה והגישו אל השולחן.