header

מתכון ללזניה עם תפוחי אדמה

השילוב הנהדר שבמתכון הבא בין תפוחי אדמה, גבינות ופסטה יעלה חיוך על פניכם בכל בוקר וישביע אתכם לכמה שעות טובות. הוספת סלמון מעושן תשדרג את המנה אף יותר, אך לאלו שנרתעים מאכילת דגים לארוחת בוקר, ניתן לוותר על כך.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון ללזניה עם תפוחי אדמה מקור תמונה: Larry
רכיבים ללזניה:
דפי לזניה - 1 חבילה (שלא דורשים בישול מקדים)
תפוחי אדמה - 4 בינוניים (מגורדים)
מלח - לפי הטעם
פלפל - לפי הטעם
סלמון מעושן - 250 גר' (חתוך לרצועות)
גבינה צהובה - 400 גר' (מגוררת)
קוטג' - 500 גר'
אופן הכנת הלזניה:
  1. חממו את התנור ל-170 מעלות ושמנו את תבנית האפייה היטב.
  2. בקערה בינונית, ערבבו יחד גבינה לבנה וקוטג', הוסיפו להן מלח ופלפל וערבבו היטב.
  3. בקערה נפרדת, ערבבו את תפוחי האדמה עם מלח וסחטו היטב לניקוז נוזלים.
  4. הניחו שכבה של דפי לזניה על תחתית תבנית האפייה, מרחו מעליה שכבה של גבינה לבנה וקוטג', פזרו גבינה צהובה, מעליה תפוחי אדמה וסיימו עם פיזור של נתחי סלמון מעושן. חזרו על התהליך עד שהתבנית מתמלאת עד ¾ מגובהה ופזרו מעל השכבה העליונה גבינה צהובה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.