השילוב הנהדר שבמתכון הבא בין תפוחי אדמה, גבינות ופסטה יעלה חיוך על פניכם בכל בוקר וישביע אתכם לכמה שעות טובות. הוספת סלמון מעושן תשדרג את המנה אף יותר, אך לאלו שנרתעים מאכילת דגים לארוחת בוקר, ניתן לוותר על כך.
מקור תמונה:
Larry
אופן הכנת הלזניה:
-
חממו את התנור ל-170 מעלות ושמנו את תבנית האפייה היטב.
-
בקערה בינונית, ערבבו יחד גבינה לבנה וקוטג', הוסיפו להן מלח ופלפל וערבבו היטב.
-
בקערה נפרדת, ערבבו את תפוחי האדמה עם מלח וסחטו היטב לניקוז נוזלים.
-
הניחו שכבה של דפי לזניה על תחתית תבנית האפייה, מרחו מעליה שכבה של גבינה לבנה וקוטג', פזרו גבינה צהובה, מעליה תפוחי אדמה וסיימו עם פיזור של נתחי סלמון מעושן. חזרו על התהליך עד שהתבנית מתמלאת עד ¾ מגובהה ופזרו מעל השכבה העליונה גבינה צהובה.