עוף ופטריות הם שילוב הרמוני ומנצח של טעמים חזקים ומתכון מושלם ליצירת מלית קלאסית עבור מגוון רחב של מאפי בצק בשריים. המתכון הבא משלב את הטעם המוכר עם טוויסט של ערמונים, שיעניק למאפה שלכם מילוי פריך ומעורר חושים.
מקור תמונה:
bakewithpaws
רכיבים למלית עוף ופטריות:
אופן הכנת המלית עוף ופטריות:
-
הניחו מחבת עם שמן על להבה בינונית והמתינו שיתחמם.
-
הוסיפו בצל וטגנו עד להזהבתו.
-
הוסיפו את הפטריות וערבבו למשך מספר דקות.
-
פזרו את קוביות העוף ובשלו אותן עד לקבלת מראה לבן.
-
הוסיפו מלח, פלפל ופטרוזיליה.
-
עם קבלת התבשיל הבסיסי, פזרו את הערמונים הפרוסים והמשיכו לערבב.
-
לאחר כ-2 דקות, הוסיפו מעט אבקת מרק פטריות ובשלו עד לקבלת מרקם אחיד.
-
הניחו למנה להתקרר מעט ולאחר מכן הוסיפו אותה כמילוי נהדר לבצק.
אופן הכנת הפאי:
-
רדדו את הבצק לעלה בעובי ½ ס''מ, חיתכו את הבצק מעט גדול יותר מגודל התבנית שברשותכם והניחו את הבצק בתוכה.
-
הניחו את המלית על הבצק שבתבנית וכסו מעל ברצועות הבצק הנותרות.
-
הברישו בביצה, ואפו בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180° מעלות עד להזהבה.
מקור: אפרת.ש