לחובבי הדגים, השם בקלה אומר הרבה מאוד, וכמעט תמיד הוא גונב את ההצגה בכל ארוחה. הדג הטעים הזה, אשר ידוע גם בשמות הנוספים כגון קוד והייק, הוא מאכל ים נפוץ, כזה העשיר בוויטמינים ושומן אומגה 3. כדי שתוכלו ליהנות מהיתרונות הבריאותיים שלו במנה אחת מעולה ועשירה, אנחנו מזמינים אתכם להכיר את המתכון של השף גורדון רמזי לתבשיל דג בקלה ברוטב קארי אמיתי – ההצלחה מובטחת!
מקור תמונה:
industryeats
רכיבים לדג בקלה ברוטב קארי:
אופן הכנת הדג בקלה ברוטב קארי:
-
הניחו מחבת גדולה ועמוקה מעל אש בינונית והוסיפו שמן.
-
לאחר שהשמן התחמם, הוסיפו בצל וקמצוץ מלח, בשלו וערבבו מדי פעם במשך 8-10 דקות או עד שהבצל רך לחלוטין.
-
הוסיפו זרעי חרדל, כורכום וכמון וערבבו היטב.
-
הוסיפו ג'ינג'ר וצ'ילי וערבבו למשך כדקה.
-
הוסיפו אל המחבת חלב קוקוס, ממרח תמרים ו-400 מ"ל מים, תבלו במלח ופלפל שחור, ערבבו והביאו את תכולתה לרתיחה.
-
ברגע שתערובת התבשיל רותחת, הוסיפו חצילים, ערבבו ובשלו למשך כ-5 דקות.
-
לאחר מכן, הוסיפו גזר ובשלו במשך 10-15 דקות עד שהגזר והחציל מתרככים והרוטב נהיה סמיך.
-
הוסיפו את השעועית הירוקה לבישול נוסף של כ-3 דקות.
-
הוסיפו את הדג, ערבבו היטב כך שהתכולה תכסה את כל החתיכות ובשלו את כל הרכיבים למשך כ-3-4 דקות עד שהדג מבושל.
-
טעמו את התבשיל, הוסיפו תבלינים במידת הצורך והגישו אל השולחן.
טיפ השף:
מומלץ להגיש את המנה על מצע של אורז לבן ולפזר מעל קוקוס מיובש