מתוקים וקינוחים הם ככל הנראה החלק השווה ביותר בארוחה, כזה שכולם מחכים רק לו. הרי לאחר שאכלנו ושבענו, אין כמו לסגור את הארוחה עם מנת מתוקה מפנקת, ואחת שכזו תזכו להכיר ממש כאן. אנחנו מזמינים אתכם להכיר את המתכון לעוגת גבינה בצנצנת שלא רק תהיה נוחה למשא ממקום למקום, אלא גם תהיה טעימה להפליא וזה מובטח - הרי השף גורדון רמזי בעצמו המליץ עליה.
מקור תמונה:
gordonramsay
אופן הכנת בסיס העוגה:
-
קלו את השקדים במחבת יבשה מעל לאש בינונית במשך 3-4 דקות עד שהם מריחים קלויים מספיק ואז הניחו להם להתקרר בצד.
-
העבירו את השקדים הקלויים למעבד מזון וטחנו אותם היטב.
-
הוסיפו למעבד המזון את שמן הקוקוס והסוכר, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
את התערובת שקיבלתם, חלקו ל-4 צנצנות ריבה קטנות וריקות והדקו אותה על מנת ליצור בסיס מוצק. לאחר מכן, הכניסו את הצנצנות למקרר להתקשות.
אופן הכנת ציפוי העוגה:
-
ערבבו היטב בעזרת כף עץ בתוך קערה גדולה את השמנת והיוגורט ולאחר מכן הוסיפו פנימה כף אחת של סוכר קוקוס, מיץ לימון, תמצית וניל וקורט מלח. ערבבו היטב ובדקו את הטעם, אם יש צורך ניתן להוסיף עוד סוכר קוקוס.
-
הוסיפו חצי מכמות האוכמניות לקערה וערבבו בזהירות כדי לא לשבור אותן.
-
הוציאו את צנצנות הריבה מהמקרר וחלקו את תערובת הציפוי ביניהן כך שנותר רווח של כ-2 ס"מ מקצה הצנצנות – ניתן לדפוק את הצנצנות בשולחן כדי להדק פנימה את הציפוי.
-
חלקו את האוכמניות שנותרו שווה בשווה בין הצנצנות אך שלא יעברו את שוליהן, וסגרו אותן עם מכסים מתאימים.
-
החזירו את הצנצנות אל המקרר למשך שעה לפחות ולאחר מכן הגישו אותן ישירות מהמקרר יחד עם כפית.