header

מתכון לאצבעות פולנטה ורוטב מרינרה

הוא אחד המאכלים המסורתיים והמפורסמים ביותר במטבח הרומני ומעטים האנשים שלא מכירים את שמו – ממליגה, או את השם השני ואולי היותר מוכר – פולנטה. בכל מקרה מדובר במאכל שלרבים נראה כמעין דייסה ולכן הם נמנעים מאכילתו, אבל עכשיו תקבלו אותו בצורה אחרת, נגישה וטעימה אולי אף יותר בזכות המתכון הבא – אצבעות פולנטה לצד רוטב מרינרה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לאצבעות פולנטה ורוטב מרינרה מקור תמונה: localsavour
רכיבים לאצבעות פולנטה:
קמח תירס - ½1 כוסות
חלב - 2 כוסות
מים - 2 כוסות
מלח - ½ כפית
גבינת פרמז'ן - ½ כוס (מגורדת)
שמן זית - 2 כפות (להברשה)
רכיבים לרוטב מרינרה:
מים - ½ כוס
אורגנו - 1 כף
בזיליקום - 1 כף (טרי - קצוץ)
שמן זית - 1 כף
שום - 2 כפיות (כתוש)
סוכר - 2 כפיות
מלח - ½ כפית
אופן הכנת האצבעות פולנטה:
  1. הניחו מחבת עבה מעל אש בינונית-גבוהה, הוסיפו לתוכה את החלב והמים והביאו את התערובת לרתיחה.
  2. לאחר מכן, הוסיפו בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד קמח תירס כדי להימנע מגושים.
  3. המשיכו לערבב עד שאין גושים כלל והפולנטה תתחיל להתעבות ולהתייצב – בין 12-15 דקות.
  4. הסירו את הפולנטה מן האש, הוסיפו את המלח וגבינת הפרמז'ן וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. הניחו נייר אפייה על תבנית גדולה, צקו עליו את תערובת הפולנטה ופזרו אותה באופן שווה על התבנית. לאחר מכן הכניסו אותה אל המקרר למינימום 3 שעות עד לילה שלם.
  6. לאחר שהפולנטה הצטננה, הוציאו אותה מהמקרר וחממו תנור ל-230 מעלות.
  7. הסירו את הפולנטה מהתבנית והניחו אותה על משטח עבודה נקי.
  8. הברישו צד אחד של הפולנטה בשמן זית והחלו לחתוך אותה בצורת מלבנים בגודל של חתיכות צ'יפס.
  9. הניחו נייר אפייה חדש על התבנית ומקמו עליו את אצבעות הפולנטה במרווחים קלים כאשר הצד שמרוח בשמן פונה למטה.
  10. לאחר שפיזרתם יפה את אצבעות הפולנטה בתבנית, הברישו בשמן הזית שנותר לכם את הצד העליון והלא משומן של האצבעות.
  11. הכניסו את התבנית אל התנור לאפייה של 10-12 דקות, הוציאו את התבנית החוצה, הפכו את אצבעות הפולנטה והחזירו את התבנית לתנור לעוד 10-12 דקות.
  12. הוציאו את התבנית מן התנור, הניחו לאצבעות הפולנטה להתקרר מעט והגישו לצד רוטב מרינרה.
אופן הכנת הרוטב מרינרה:
  1. הניחו סיר קטן מעל אש בינונית-נמוכה, הכניסו לתוכו שמן זית ושום וערבבו יחד למשך כדקה.
  2. הוסיפו אל הסיר רסק עגבניות, מים, אורגנו, בזיליקום, סוכר ומלח, וערבבו היטב.
  3. הביאו את תכולת הסיר לרתיחה ובשלו מעל אש קטנה במשך 5-10 דקות עד להצטמקות הנוזלים.
  4. הסירו מן האש והגישו לצד אצבעות הפולנטה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.