הוא אחד המאכלים המסורתיים והמפורסמים ביותר במטבח הרומני ומעטים האנשים שלא מכירים את שמו – ממליגה, או את השם השני ואולי היותר מוכר – פולנטה. בכל מקרה מדובר במאכל שלרבים נראה כמעין דייסה ולכן הם נמנעים מאכילתו, אבל עכשיו תקבלו אותו בצורה אחרת, נגישה וטעימה אולי אף יותר בזכות המתכון הבא – אצבעות פולנטה לצד רוטב מרינרה.
מקור תמונה:
localsavour
אופן הכנת אצבעות פולנטה:
-
הניחו מחבת עבה מעל אש בינונית-גבוהה, הוסיפו לתוכה את החלב והמים והביאו את התערובת לרתיחה.
-
לאחר מכן, הוסיפו בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד קמח תירס כדי להימנע מגושים.
-
המשיכו לערבב עד שאין גושים כלל והפולנטה תתחיל להתעבות ולהתייצב – בין 12-15 דקות.
-
הסירו את הפולנטה מן האש, הוסיפו את המלח וגבינת הפרמז'ן וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הניחו נייר אפייה על תבנית גדולה, צקו עליו את תערובת הפולנטה ופזרו אותה באופן שווה על התבנית. לאחר מכן הכניסו אותה אל המקרר למינימום 3 שעות עד לילה שלם.
-
לאחר שהפולנטה הצטננה, הוציאו אותה מהמקרר וחממו תנור ל-230 מעלות.
-
הסירו את הפולנטה מהתבנית והניחו אותה על משטח עבודה נקי.
-
הברישו צד אחד של הפולנטה בשמן זית והחלו לחתוך אותה בצורת מלבנים בגודל של חתיכות צ'יפס.
-
הניחו נייר אפייה חדש על התבנית ומקמו עליו את אצבעות הפולנטה במרווחים קלים כאשר הצד שמרוח בשמן פונה למטה.
-
לאחר שפיזרתם יפה את אצבעות הפולנטה בתבנית, הברישו בשמן הזית שנותר לכם את הצד העליון והלא משומן של האצבעות.
-
הכניסו את התבנית אל התנור לאפייה של 10-12 דקות, הוציאו את התבנית החוצה, הפכו את אצבעות הפולנטה והחזירו את התבנית לתנור לעוד 10-12 דקות.
-
הוציאו את התבנית מן התנור, הניחו לאצבעות הפולנטה להתקרר מעט והגישו לצד רוטב מרינרה.
אופן הכנת רוטב מרינרה:
-
הניחו סיר קטן מעל אש בינונית-נמוכה, הכניסו לתוכו שמן זית ושום וערבבו יחד למשך כדקה.
-
הוסיפו אל הסיר רסק עגבניות, מים, אורגנו, בזיליקום, סוכר ומלח, וערבבו היטב.
-
הביאו את תכולת הסיר לרתיחה ובשלו מעל אש קטנה במשך 5-10 דקות עד להצטמקות הנוזלים.
-
הסירו מן האש והגישו לצד אצבעות הפולנטה.