header

מתכון לאגרול עוף וירקות טעים ופשוט

כאשר מדברים על המטבח האסייתי אין אחד שלא מכיר את מנת האגרול, ורובנו הגדול גם אכלנו אותה בשלב כזה או אחר של החיים במסעדות. אם תמיד תהיתם איך מכינים את המאכל הממכר הזה, התשובה נמצאת ממש לפניכם. אנחנו מזמינים אתכם להכיר את האגרול הממולא בעוף וירקות שיגרום לכל מי שיטעם ממנו להרגיש כי הוא נמצא בטיול מרתק במזרח הרחוק. זמן ההכנה הקצר והתוצאה המרשימה שבסוף יגרמו לכם לחזור ולהכין את המתכון הזה שוב ושוב!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
רכיבים לאגרול עוף וירקות:
שמן - 2 כפות
שיני שום - 2 (פרוסות)
ג'ינג'ר - 1 כף (פרוס לרצועות)
חזה עוף - ½ קילו (חתוך לחתיכות קטנות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פטריות שיטאקי - 1 כוס (חתוכות לקוביות)
כרוב לבן - 1 כוס (פרוס)
גזר - 1 כוס (חתוך לרצועות)
בצל ירוק - ¼ כוס (קצוץ)
נייר אורז - 1 חבילה
ביצה - 1 (טרופה)
שמן - חצי סיר (לטיגון)
אופן הכנת האגרול עוף וירקות:
  1. חממו 2 כפות שמן במחבת בינונית מעל אש גבוהה והוסיפו את השום והג'ינג'ר עד שמתחיל לעלות ריח מהמחבת.
  2. הוסיפו את חתיכות חזה העוף ותבלו במלח ופלפל.
  3. ערבבו ובשלו את חתיכות העוף עד שהן כמעט מוכנות, ולאחר מכן הוסיפו את הפטריות.
  4. המשיכו לבשל עד שהפטריות מסיימות להגיר נוזלים והוסיפו את הכרוב.
  5. לאחר שהכרוב התרכך הוסיפו את הגזר והבצל הירוק, ערבבו והמשיכו לבשל למשך כ-4 דקות ואז הסירו את המחבת מהאש.
  6. על משטח עבודה נקי פרשו נייר אורז והניחו כף אחת מהתערובת שהכנתם באחת הפינות.
  7. גלגלו את נייר האורז כפי שמתואר בסרטון ומרחו מעט ביצה בפינה שאיתה אתם סוגרים את האגרול. המשיכו לעשות זאת עם כל שאר התערובת.
  8. לאחר שסיימתם לגלגל את כל ניירות האורז, חממו שמן לטיגון בסיר עמוק וטגנו את האגרולים שהכנתם בצמדים עד שהם מזהיבים.
  9. הוציאו את האגרולים מן השמן והניחו אותם על תבנית מרופדת נייר סופג עד להגשה.
טיפ השף:
מומלץ להגיש את המנה לצד קערת רוטב הויסין.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.