מתכון חלבי זה הוא תוספת נפלאה לכל תפריט אירוח לא רק בגלל צורת ההגשה המרשימה שלו, אלא בעיקר בגלל שילוב הטעמים המעניין שנוצר בו הודות לשילוב מתקתקות גבינת הריקוטה יחד עם החמצמצות של העגבניות.
אופן הכנת העגבניות ממולאות:
-
חממו מראש את התנור ל-180 מעלות.
-
חתכו את החלק העליון של כל עגבנייה, הניחו אותו בצד ורוקנו את כל הזרעים שבתוכה בעזרת כפית.
-
בקערה קטנה ערבבו היטב את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, הדבש, עשבי התיבול וקורט מלח ופלפל שחור.
-
לקערה נוספת, הכניסו את גבינת הריקוטה, גבינת הפרמז'ן, רוטב הפסטו וגרידת הלימון, תבלו במלח ופלפל שחור וערבבו היטב.
-
העבירו את רוטב העגבניות לתוך תבנית אפייה עמוקה, ופזרו אותו עליה באופן שווה.
-
מלאו כל עגבנייה בתערובת הריקוטה וכסו כל אחת בחלק העליון שלה, אשר שמרתם בצד.
-
זלפו בנדיבות שמן מעל העגבניות.
-
אפו במשך 20 דקות, או עד שהעגבניות מתרככות.
מקור: נדב ק.