יש מעט מאוד אנשים שלא אוהבים שוקולד או ממרחי אגוזים מתוקים, במיוחד כשמשלבים אותם עם פנקייקים חמים. צורת ההגשה הקלאסית היא כמובן כרוטב מעל הפנקייק, אך במתכון הבא הוא מסתתר בתוכם והוא הופך את הארוחה לחוויה מפתיעה. אתם אולי חושבים שקשה להכין מנה שכזאת, אבל למעשה מדובר בתהליך פשוט מאוד שיהפוך להיות הדרך החדשה שבה אתם מכינים את הקינוח האהוב הזה!
מקור תמונה:
tiphero
אופן הכנה:
-
רפדו תבנית חד פעמית בנייר אפייה ומרחו עליו את השוקולד בצורת דסקית שטוחה בגובה אחיד.
-
חזרו על פעולה זו עד שעל התבנית יהיו 7-8 עיגולים שכאלו, והניחו אותה במקפיא למשך 15-20 דקות, או עד שהם מתקשים.
מקור תמונה:
tiphero
-
בזמן שהתבנית במקפיא, ערבבו בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
-
לאחר מכן, הוסיפו את הביצה, תמצית הווניל והחלב, וערבבו יחדיו בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.
מקור תמונה:
tiphero
-
כעת חממו מחבת לחום בינוני ושמנו אותה קלות.
-
מזגו רבע כוס מבלילת הפנקייק למרכז המחבת והניחו עליה עיגול שוקולד קפוא אחד.
-
כעת מזגו עוד בלילת פנקייק על עיגול השוקולד, עד שהיא מכסה אותו לחלוטין.
מקור תמונה:
tiphero
-
כאשר תראו שהחלק העליון של הפנקייק מתחיל לבעבע, זה הזמן להפוך אותו. הפכו את הפנקייק ובשלו אותו בין 1-2 דקות נוספות, או עד שהצד התחתון מתחיל להזהיב.
-
חזרו על פעולה זו שוב ושוב בעזרת כל הבלילה שלכם, והגישו את הפנקייקים חמים לצד קצפת, פירות או כל תוספות אהובה אחרת.