לחובבי השוקולד שלא מרשים לעצמם לאכול קינוחים מלאי סוכר עם הממתק הנפלא והאהוב, זה המתכון עבורכם! עוגת הטורט האוורירית הזו תסיים כל ארוחה בצורה נהדרת והיא תהיה מושלמת גם לצד כוס משקה חם כשרוצים לאכול משהו מתוק שאינו עתיר בסוכר.
אופן הכנת הטורט:
-
חממו תנור ל-170 מעלות ושמנו היטב תבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ס"מ.
-
בסיר קטן ערבבו חלב וקקאו. בשלו על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד ועד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה. הסירו מהאש.
-
הוסיפו לסיר שוקולד וחומץ בלסמי וערבבו עד שהתערובת חלקה. צננו לטמפרטורת החדר.
-
בקערה גדולה, ערבבו יחד קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
-
ערבבו את תערובת השוקולד לתוך תערובת הקמח עד לקבלת בלילה אחידה.
-
הכניסו את החלבונים לקערת מערבל והקציפו עד לקבלת קצף נוקשה. קפלו את הקצף לתוך הקערה עם הבלילה עד לקבלת תערובת חלקה.
-
הכניסו את הבלילה לתבנית המשומנת, הניחו עליה את השקדים והכניסו לתנור למשך 25 דקות או עד שקיסם שמכניסים לתוכה יוצא נקי. הוציאו, צננו, פרסו והגישו.