שנים רבות לפני שהתוודענו לחבילות הנופש ליער השחור בגרמניה, טעמנו את עוגת היער השחור, שמקורותיה לא לחלוטין ידועים; מה שכן ידעו הוא שאת העוגה הזו הביאו לארץ עולים שהגיעו מווינה לפני קום המדינה, והם שחשפו אותה לקהל המקומי. עוגת שכבות הטורט רבת הרושם הזו, עם סימן ההיכר של דפנות שבבי השוקולד ומלית הדובדבנים, הייתה הכיבוד החגיגי ביותר של כל יום הולדת מושקע בזמנו, וחזרה בימינו לככב בגרסאות משודרגות גם במסעדות שפים.
רכיבים לציפוי וקישוט העוגה:
אופן הכנת הבסיס של העוגה:
-
חממו תנור ל-170 מעלות ושמנו שתי תבניות עגולות בקוטר 20-22 ס"מ.
-
הקציפו בקערה 9 ביצים במשך כדקה, עד שמתחיל להיווצר קצף לבן רך, והוסיפו את הסוכר בהדרגה אגב הקצפה, עד לקבלת קצף יציב ומעט נוקשה.
-
בקערה נפרדת ערבבו קמח וקקאו יחד, נפו כשליש מהכמות לתוך קערת הקצף וערבבו בעזרת מרית בתנועות קיפול (מלמטה למעלה בתנועה איטית). המשיכו כך עם שאר קערת הקמח והקקאו וודאו שלא נשארים גושים של קמח וקקאו בבלילת העוגה.
-
הוסיפו בעדינות את תמצית הווניל ואת החמאה וערבבו היטב.
-
חלקו את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות והכניסו לתנור למשך 20-25 דקות או עד שקיסם המוחדר לבסיס העוגה יוצא יבש.
-
לאחר האפייה הניחו לעוגות להתקרר כ-10 דקות וחתכו כל בסיס עוגה לחצי.
-
קצצו את הדובדבנים והניחו בצלחת בצד.
-
הקציפו את השמנת עד שמתקבל קצף יציב.
-
ערבבו את נוזל הדובדבנים יחד עם הליקר.
-
הניחו את אחד מבסיסי העוגה על כלי ההגשה הרצוי, הרטיבו אותו עם הסירופ ומרחו עליו קצפת בגובה אחיד.
-
פזרו שליש מכמות הדובדבנים הקצוצים והניחו בסיס עוגה נוסף מעל, חזרו על פעולה זו עוד פעמיים נוספות.
-
את חתיכת העוגה האחרונה הניחו על הדובדבנים, הרטיבו וצפו בקרם מעל בשכבה בעובי של כ-1 ס"מ ומכל הצדדים של העוגה.
-
פזרו שבבי שוקולד על הקרם מסביב לעוגה, ובעזרת שק זילוף עם צנתר כוכב זלפו רוזטות (פרחים) - על כל פרח הניחו דובדבן.
-
פזרו שוקולד מגורד במרכז העוגה, חתכו והגישו.
מקור תמונה:
natashaskitchen
אופן הכנת הציפוי וקישוט העוגה:
-
הקציפו את השמנת המתוקה עד ליצירת קצפת עמידה אך מעט רכה.
-
הוסיפו את אבקת הסוכר ואת הליקר, המשיכו להקציף עד שהקצפת יציבה והמשיכו לפי ההוראות של העוגה.