המתכון של הפאני פורי מגיע כל הדרך מנפאל, וניתן למצוא אותו ברחובות המדינה כשהוא מוגש חם ובמילויים טעימים במיוחד. הפאני פורי הוא בעצם מעטפת בצק פריכה ותפוחה שמכילה בתוכה הפתעות טעימות במיוחד, והמתכון הבא יאפשר לכם לעשות קפיצה לנפאל וליהנות מאחד המטעמים הנודעים שלה.
מקור תמונה:
truweight.in
רכיבים לבצק:
שמן - 1 כף לבצק + שמן לטיגון עמוק
אופן הכנת הבצק:
-
הכניסו לקערה קמח סולת, 1 כף שמן, אבקת סודה לשתייה ומלח וערבבו היטב.
-
הוסיפו לתערובת היבשה 1 כף קמח וערבבו היטב.
-
הוסיפו לתערובת 3 כפות מים וערבבו היטב. הוסיפו עוד 1 כף מים, וערבבו עד שתערובת הסולת תספוג אותם. הוסיפו את יתרת המים ולושו היטב. חשוב להוסיף את המים בהדרגה וללוש את הבצק היטב עד שהוא יהיה רך למגע ולא קשיח. אם הבצק קשיח, הוסיפו לו מעט מים. אם הוא דביק, הוסיפו לו עוד קצת קמח סולת.
-
חלקו את הבצק לשני חלקים, אחד הניחו בצד עם מגבת מעליו ואת השני רדדו על משטח יבש ולא מקומח. צרו יריעת בצק בעובי בינוני וקרצו ממנה עיגולים בינוניים בעזרת חותכן עוגיות.
-
חממו שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית-גבוהה ובסיר קטן. כאשר השמן יהיה חם מאוד, הכניסו את עיגולי הבצק וטגנו עד להזהבה. הפכו את העיגולים לצידם השני וטגנו עד להזהבה ועד שיווצרו מעין פיתות תפוחות עם אוויר בתוכן. הוציאו את הפאני פורי מן הסיר והניחו על צלחת עם נייר סופג וחזרו על הפעולה עם חתיכת הבצק השנייה.
אופן הכנת המילוי:
-
הכניסו את כל הרכיבים לקערה וערבבו היטב.
-
צרו חורים קטנים במרכז כל פאני (עיגול הבצק המטוגן), הכניסו לתוכו מילוי והגישו לצד רוטב חריף ועם עשבי תיבול למעלה אם תרצו.