header

מתכון לפאני פורי

המתכון של הפאני פורי מגיע כל הדרך מנפאל, וניתן למצוא אותו ברחובות המדינה כשהוא מוגש חם ובמילויים טעימים במיוחד. הפאני פורי הוא בעצם מעטפת בצק פריכה ותפוחה שמכילה בתוכה הפתעות טעימות במיוחד, והמתכון הבא יאפשר לכם לעשות קפיצה לנפאל וליהנות מאחד המטעמים הנודעים שלה. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפאני פורי מקור תמונה: truweight.in
רכיבים לבצק:
קמח סולת - 1 כוס (דק)
קמח לבן - 1 כף
מים - 6 כפות
מלח - ¼ כפית
שמן - 1 כף לבצק + שמן לטיגון עמוק
רכיבים למילוי:
תפוחי אדמה - 3 (בינוניים, מבושלים ומעוכים למחית)
בצל - 1 (קטן, קצוץ)
כוסברה טרייה - 1 כף (קצוצה)
כמון - ½ כפית
אבקת קארי - ½ כפית
אבקת צ'ילי - ¼ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הבצק:
  1. הכניסו לקערה קמח סולת, 1 כף שמן, אבקת סודה לשתייה ומלח וערבבו היטב.
  2. הוסיפו לתערובת היבשה 1 כף קמח וערבבו היטב.
  3. הוסיפו לתערובת 3 כפות מים וערבבו היטב. הוסיפו עוד 1 כף מים, וערבבו עד שתערובת הסולת תספוג אותם. הוסיפו את יתרת המים ולושו היטב. חשוב להוסיף את המים בהדרגה וללוש את הבצק היטב עד שהוא יהיה רך למגע ולא קשיח. אם הבצק קשיח, הוסיפו לו מעט מים. אם הוא דביק, הוסיפו לו עוד קצת קמח סולת.
  4. חלקו את הבצק לשני חלקים, אחד הניחו בצד עם מגבת מעליו ואת השני רדדו על משטח יבש ולא מקומח. צרו יריעת בצק בעובי בינוני וקרצו ממנה עיגולים בינוניים בעזרת חותכן עוגיות.
  5. חממו שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית-גבוהה ובסיר קטן. כאשר השמן יהיה חם מאוד, הכניסו את עיגולי הבצק וטגנו עד להזהבה. הפכו את העיגולים לצידם השני וטגנו עד להזהבה ועד שיווצרו מעין פיתות תפוחות עם אוויר בתוכן. הוציאו את הפאני פורי מן הסיר והניחו על צלחת עם נייר סופג וחזרו על הפעולה עם חתיכת הבצק השנייה.
אופן הכנת המילוי:
  1. הכניסו את כל הרכיבים לקערה וערבבו היטב.
  2. צרו חורים קטנים במרכז כל פאני (עיגול הבצק המטוגן), הכניסו לתוכו מילוי והגישו לצד רוטב חריף ועם עשבי תיבול למעלה אם תרצו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: מילוי , פריך , בצק , נפאל , אוכל רחוב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.