header

מתכון לקציצות פלאפל אפויות

קציצות הפלאפל הטעימות הללו מהוות ארוחת צהריים נהדרת לא רק בשל העובדה שמדובר בחלופה בריאה למזון מטוגן, אלא משום שניתן להכין אותן בקלות בכל מקום המצויד בטוסטר אובן! אחסנו את התערובת בקירור עד לרגע האפייה, ותוך 10 דקות בלבד תוכלו ליהנות מפלאפל חם, בריא ומשביע. החיסרון היחיד במתכון הוא ההכרח לשתף את האנשים שמסביבכם (וגם את החברים בעבודה, אם בחרתם להכין אותו בה), שיגיעו בעקבות הריח הנפלא...

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות פלאפל אפויות
רכיבים לקציצות פלאפל:
בצל - 1 (קלוף)
שיני שום - 2 (קלופות)
פטרוזיליה - ½ זר
כוסברה - ½ זר
פפריקה מתוקה - לפי הטעם
פירורי לחם - לעיבוד העיסה (אם העיסה יבשה או דלילה מדי, הוסיפו לה מים או פירורי לחם בהתאם)
כורכום - לפי הטעם
כמון - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הקציצות פלאפל:
  1. השרו את גרגירי החומוס במים למשך 12 שעות, החליפו מים והשרו 12 שעות נוספות.
  2. טחנו את רכיבי קציצות הפלאפל במעבד מזון עד ליצירת עיסה אחידה.
  3. אחסנו את התערובת בקירור, עד לרגע ההכנה.
  4. לאפייה, צרו קציצות מהעיסה, והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אפו בטוסטר אובן במשך כ-10 דקות ב-200 מעלות. ניתן לאכול בתוך פיתה מקמח מלא, או לצד סלט קצוץ וטחינה.
מקור: שירן ח.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.