עוגיות טביעת אצבע הן קלות להכנה, בעלות בצק אגוזי, והיופי האמיתי שלהן זה שהן משתנות בכל פעם שאתם מכינים אותן. אפשר לשים עליהן טביעת אצבע של ריבה או של ממרח אגוזים או שוקולד, ואפשר אפילו לשלב מספר טעמים באותו מקבץ. כמה המלצות משלנו הן ריבת משמש, שזיפים, תותים או אוכמניות, או ממרח נוטלה.
רכיבים לעוגיות טביעת אצבע:
אופן הכנת עוגיות טביעת אצבע:
-
חממו את התנור מראש ל-175 מעלות והניחו נייר אפייה על 2 תבניות.
-
טרפו במיקסר את החמאה המרוככת והסוכר במהירות גבוהה למשך 2-3 דקות.
-
הוסיפו את החלמון ואת תמצית הווניל וטרפו עד שכל החומרים מתאחדים.
-
החליפו לוו לישה, הוסיפו את הקמח, המלח והפקאן, וטרפו עד שכל החומרים מתאחדים. גרדו את הצדדים של הקערה אם צריך.
-
בעזת כף בצק עוגיות קטנה או כף רגילה, העבירו חתיכות מהבצק לנייר האפייה.
-
גלגלו כל עיסת בצק לכדור, צרו במרכזו שקע עם האגודל עד לחצי מגובהו והניחו את כולם במרחק 5 ס"מ אחד מהשני.
-
מלאו את מרכז הכדורים בריבה בעזרת שקית זילוף ואפו בתנור למשך 13-15 דקות, או עד שהקצוות של העוגיות מקבלות גוון זהוב. אם אתם אופים על 2 מדפים, החליפו את מיקומי המגשים אחרי 7 דקות אפייה.
-
הוציאו את העוגיות מהתנור ותנו להן להתקרר עד להגשה. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר אם רוצים.
טיפ השף:
אם אין לכם שקית זילוף אפשר להשתמש גם בשקית זיפלוק – מלאו אותה בריבה, אטמו אותה, גזרו את אחת מהפינות שלה והשתמשו בה כמו בשקית זילוף.