לבסרה - מאכל דמוי חומוס, העשוי מפול - ישנן גרסאות שונות ברחבי מדינות ערב, אך זאת שלפניכם בהחלט מומלצת להכנה ולטעימה. את החומוס-פול הזה ניתן למצוא ברחובות מרוקו כשהוא מוגש לצד פיתה חמה, ובעזרת המתכון הפשוט שלפניכם גם אתם תוכלו להכין בסרה טעימה במיוחד.
אופן הכנת הבסרה:
-
הניחו את גרגירי הפול בתוך קערה גדולה יחד עם מים קרים והכניסו למקרר למשך הלילה. לאחר מכן הוציאו את הגרגירים וקלפו אותם.
-
הכניסו את גרגירי הפול לסיר בינוני, מלאו אותו במים והניחו על להבה גבוהה. המתינו שהמים ירתחו, הנמיכו את הלהבה לבינונית ובשלו את הפול עד שהוא יתרכך. סננו ושמרו 2-3 כפות מנוזל הבישול בצד.
-
הכניסו את הפול המבושל למעבד מזון, והוסיפו לו את יתר הרכיבים.
-
טחנו למחית חלקה, העבירו לצלחות הגשה והגישו עם פיתות או לחם אהוב אחר.