header

מתכון לבסרה - מחית פול

לבסרה - מאכל דמוי חומוס, העשוי מפול - ישנן גרסאות שונות ברחבי מדינות ערב, אך זאת שלפניכם בהחלט מומלצת להכנה ולטעימה. את החומוס-פול הזה ניתן למצוא ברחובות מרוקו כשהוא מוגש לצד פיתה חמה, ובעזרת המתכון הפשוט שלפניכם גם אתם תוכלו להכין בסרה טעימה במיוחד. 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבסרה - מחית פול מקור תמונה: thespruce.com
רכיבים לבסרה:
שיני שום - 2 (כתושות)
שמן זית - ⅓ כוס
מיץ לימון - ¼ כוס
כמון - 1 כפית
פפריקה מתוקה - ½ כפית
פפריקה חריפה - ½ כפית
מלח - ½1 כפיות
אופן הכנת הבסרה:
  1. הניחו את גרגירי הפול בתוך קערה גדולה יחד עם מים קרים והכניסו למקרר למשך הלילה. לאחר מכן הוציאו את הגרגירים וקלפו אותם.
  2. הכניסו את גרגירי הפול לסיר בינוני, מלאו אותו במים והניחו על להבה גבוהה. המתינו שהמים ירתחו, הנמיכו את הלהבה לבינונית ובשלו את הפול עד שהוא יתרכך. סננו ושמרו 2-3 כפות מנוזל הבישול בצד.
  3. הכניסו את הפול המבושל למעבד מזון, והוסיפו לו את יתר הרכיבים.
  4. טחנו למחית חלקה, העבירו לצלחות הגשה והגישו עם פיתות או לחם אהוב אחר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.