הקרוסטיני, בדומה לברוסקטה, מגיע אלינו מחבל טוסקנה שבאיטליה והוא מתאבן מיוחד, פשוט להכנה וטעים מאוד שעוזר להרגיע את הרעב בקרב האורחים. ברוב המקרים מניחים עליו ירקות קלויים או ממרחי כבד, אבל היום אתם תלמדו להכין קרוסטיני טחול טעים ומפתיע. את המתכון הבא ניתן להכין כפי שכתוב או לחלק את כמות הבשר שרשומה לחצי ולשלב כבד כדי להפוך את המרקם של הממרח לסמיך יותר.
מקור תמונה:
julskitchen
אופן הכנת הקרוסטיני טחול:
-
ראשית נקו את הטחול – קלפו את קרומיו ובעזרת כף גרדו את הבשר אל קרש חיתוך.
-
קצצו היטב את בשר הטחול, אספו אותו לקערה קטנה והניחו בצד.
-
קצצו בצל, גזר, גבעול סלרי, שום וצרור פטרוזיליה.
-
חממו שמן זית בסיר נון-סטיק וטגנו את כל הירקות הקצוצים.
-
לאחר שהם התרככו, הוסיפו את הטחול לירקות וערבבו כך שהבשר יעשה שחום ויתבשל היטב.
-
הוסיפו כוס יין, הניחו לנוזלים להצטמצם מעט והוסיפו קצת רוטב עגבניות לפי הטעם כדי להוסיף צבע וטעם לממרח הטחול.
-
הסירו את הסיר מן האש, הוסיפו כף צלפים ומעט ממרח אנשובי וערבבו היטב.
-
לאחר שהתערובת התקררה מעט, העבירו אותה לבלנדר וטחנו את כולה היטב כך שייווצר לכם ממרח טחול בעל מרקם משחתי.
-
מרחו את ממרח הטחול שיצרתם על פרוסות הלחם, הניחו פרוסת ביצה קשה או יותר על כל אחת והגישו אל השולחן.
טיפ השף:
מומלץ לקלות מעט את פרוסות הלחם בתנור כדי להעניק להן פריכות.