הוא נחשב לאחד מהמאכלים הכי ישראליים שיש ולמרות שניתן להכין אותו בשלל גרסאות עם שדרוגים נהדרים, לפעמים אין דבר טוב יותר מפלאפל חם ופשוט. אם גם אתם מרגישים כך מפעם לפעם, אין שום צורך שתצאו לקנות אותו בחוץ, כי אפשר להישאר בבית ולהכין אותו בעזרת המתכון הבסיסי והקל שלפניכם. אחרי כך כל מה שיישאר לכם לעשות זה להחליט איך אתם רוצים לאכול אותו - בתיאבון!
אופן הכנת הפלאפל בסיסי:
-
השרו את החומוס במים למשך 12 שעות לפחות.
-
כשהחומוס מוכן, הכניסו את כל הרכיבים למעבד מזון חוץ מאבקת האפייה, וטחנו עד לקבלת מרקם רך ועדין.
-
העבירו את תערובת הפלאפל לכלי וקררו למשך כחצי שעה.
-
לאחר הקירור, הוסיפו את אבקת האפייה, ערבבו וצרו כדורים מהתערובת.
-
טגנו את הכדורים למשך כ-4 דקות בתוך שמן בטמפרטורה של 170-180 מעלות. רצוי לטגן במקבצים קטנים (כ-30-40% מתפוסת הסיר) בכדי לשמור על טמפרטורה אחידה בטיגון.
-
שיהיה בתיאבון!