header

מתכון לפלאפל פשוט וקל

הוא נחשב לאחד מהמאכלים הכי ישראליים שיש ולמרות שניתן להכין אותו בשלל גרסאות עם שדרוגים נהדרים, לפעמים אין דבר טוב יותר מפלאפל חם ופשוט. אם גם אתם מרגישים כך מפעם לפעם, אין שום צורך שתצאו לקנות אותו בחוץ, כי אפשר להישאר בבית ולהכין אותו בעזרת המתכון הבסיסי והקל שלפניכם. אחרי כך כל מה שיישאר לכם לעשות זה להחליט איך אתם רוצים לאכול אותו - בתיאבון!

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
רכיבים לפלאפל בסיסי:
גרגירי חומוס - 400 גרם (מהזן הקטן)
בצל - 1 (גדול, קלוף)
שום - 6 שיניים (קלופות)
כוסברה - כ-100 גרם
פטרוזיליה - כ-50 גרם
שמן - לטיגון (לא חובה)
כמון - 2 כפיות
מלח - ½1 כפיות
פלפל שחור - כפית
אבקת אפייה - 5 גרם
אופן הכנת הפלאפל בסיסי:
  1. השרו את החומוס במים למשך 12 שעות לפחות.
  2. כשהחומוס מוכן, הכניסו את כל הרכיבים למעבד מזון חוץ מאבקת האפייה, וטחנו עד לקבלת מרקם רך ועדין.
  3. העבירו את תערובת הפלאפל לכלי וקררו למשך כחצי שעה.
  4. לאחר הקירור, הוסיפו את אבקת האפייה, ערבבו וצרו כדורים מהתערובת.
  5. טגנו את הכדורים למשך כ-4 דקות בתוך שמן בטמפרטורה של 170-180 מעלות. רצוי לטגן במקבצים קטנים (כ-30-40% מתפוסת הסיר) בכדי לשמור על טמפרטורה אחידה בטיגון.
  6. שיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.