העוגה שלפניכם הייתה אחת העוגות הפופולאריות שכיכבו בשנות השבעים והשמונים בישראל, כשכמעט בכל בית אפו את עוגת הקייק-אנגלי - עוגה טעימה ומרשימה עם חתיכות קליפות הדרים צבעוניות ומתוקות. בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו לחזור אחורה בזמן לטעמים של ילדות נשכחת וליהנות מהעוגה האנגלית הבחושה והנפלאה.
אופן הכנת העוגה:
-
חממו תנור ל-160 מעלות.
-
ערבבו בקערה קמח עם מלח, חמוציות, קליפות הדרים ופקאנים. הניחו בצד.
-
הקציפו בקערת מיקסר את החמאה עם הסוכר ואבקת האפייה כ-3-4 דקות.
-
הוסיפו ביצים אחת אחרי השניה, כל פעם ביצה אחת עד להטמעה מלאה ואז את הבאה אחריה.
-
הוסיפו את ליקר התפוזים/ברנדי לקערה תוך כדי ערבול והוסיפו את מיץ התפוזים בזרזיף דק עד שהוא יבלע בקציפת החמאה.
-
הוסיפו לקערה את הקמח וערבבו היטב.
-
צקו את התערובת לשני תבניות אינגלישקייק 30*10 ס"מ והכניסו לתנור ל-40-50 דקות עד להתייצבות העוגה. הכניסו קיסם עץ למרכז העוגה והוציאו, אם הקיסם יוצא רטוב ודביק המשיכו באפייה. אם הקיסם מעט לח הוציאו את העוגה וצננו אותה.
-
לאחר שהעוגה המוכנה התקררה בזקו אבקת סוכר מעל, פרסו והגישו.