תפוחי אדמה ממולאים בבשר מתובל היטב בתוך רוטב עגבניות – קשה לחשוב על מנות רבות שמתחרות במפרום תוניסאי עשיר שכזה. לצד לחם טרי או חלה מתקתקה או על מצע של קוסקוס ביתי, את מתכון המפרום שלפניכם תרצו להכין שוב ושוב לאחר שתטעמו אותו בפעם הראשונה.
רכיבים למעטפת תפוחי אדמה:
אופן הכנת המעטפת תפוחי אדמה:
-
חתכו את תפוחי האדמה לאורכם לעובי של ¼1 ס"מ. לאחר מכן חתכו את תפוחי האדמה לכל אורכם כדי ליצור חלל להכנסת המילוי (אין לחתוך את תפוחי האדמה עד הסוף, אלא ליצור צורת האות V). הכניסו את כיסי תפוחי האדמה לקערה עם מים כדי למנוע מהם מלהשחיר.
מקור תמונה:
Rhett Sutphin
אופן הכנת המילוי בשר:
-
הכניסו את כל רכיבי המילוי לתוך קערה וערבבו היטב.
-
צרו מהמילוי כדורים בגודל של כדור גולף, שטחו אותם והכניסו לתוך כיסי תפוחי האדמה.
-
חממו 2 כפות שמן על מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה והכינו צלחת עם 2 ביצים טרופות וצלחת עם קמח.
-
טבלו את תפוחי האדמה הממולאים בביצה ולאחר מכן בקמח והניחו על המחבת החמה.
-
טגנו עד להשחמה, הפכו וטגנו גם את הצד השני לקבלת גוון אחיד. הוציאו את תפוחי האדמה הממולאים על צלחת עם נייר סופג והמשיכו עם הכנת הרוטב.
אופן הכנת הרוטב:
-
בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה, חממו 1 כף שמן צמחי והוסיפו לו פפריקה ושום. ערבבו במשך מספר שניות כדי למנוע את שריפת הפפריקה.
-
הוסיפו לסיר רסק עגבניות ומים וערבבו. לאחר מכן הוסיפו עגבניות, בצל, מלח ופלפל וערבבו היטב.
-
הוסיפו את תפוחי האדמה הממולאים לתוך הסיר, ערבבו בעדינות, כסו ובשלו במשך 45 דקות על להבה נמוכה.