'טראפלס שוקולד מאייה' הוא שמם המפתה של עינוגי שוקולד קטנים וחצופים. קצת מתוקים קצת חריפים ומאוד טעימים...
אופן הכנת הטראפלס שוקולד:
-
קצצו את השוקולד דק-דק על קרש חיתוך ושמרו על גודל אחיד, כדי שהשוקולד יימס בקלות.
-
הניחו את השוקולד הקצוץ בקערה בטוחה לחימום.
-
צקו כוס שמנת מתוקה לסיר קטן.
חממו את השמנת על חום בינוני, עד לקבלת בועות קטנות בשולי הסיר.
-
צקו את השמנת על גבי השוקולד הקצוץ.
-
תנו לשמנת ולשוקולד לנוח מספר דקות, כך שהשמנת החמה תמיס את השוקולד.
-
כעבור מספר דקות, ערבבו בעדינות את שני הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו תמצית וניל.
-
הוסיפו קינמון ופפריקה.
-
הוסיפו כף של קפה או ליקר קפה בטעמים.
-
ערבבו את כל הרכיבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
אם נתקלתם במהלך הערבוב בגבשושים, ניתן להכניס את הקערה למיקורגל ולחמם כ-10 שניות, עד שהגבשושים ימסו והתערובת חלקה.
הניחו לתערובת לנוח בקערה כשעה, בטמפרטורת החדר.
-
עם כפית או כף גלידה הכינו כדורים קטנים והניחו אותם על גבי נייר אפייה.
הכניסו את התבנית למקרר ל-30 דקות.
-
הוציאו את התבנית ובעדינות גלגלו כל כדור בציפוי לבחירתכם (קוקוס, אבקת סוכר, אבקת קקאו, שקדים קלויים או סוכריות).
-
התענגו על הטעם המתוק-חריף הנפלא...
מקור: מישל אנגלר