header

מתכון לעוגת טארט סלק

רבים משתמשים בסלק כרכיב בסלט או בשייק, אבל הירק הנפלא הזה יכול לשמש גם כרכיב מרכזי במנות רבות, כמו במתכון הבא לטארט. בבצק המיוחד והקליל יש עשבי תיבול שמשתלבים מעולה עם טעמו וצבעו המיוחד של הסלק כךך שנוצרת מנה צבעונית, מפתיעה ובעיקר טעימה.

זמן הכנה: 35 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לעוגת טארט סלק מקור תמונה: chuansong.me
רכיבים לבצק הטארט:
קמח - 250 גר'
מלח - 1 כפית
עשבי תיבול יבשים - 1 כפית (רוזמרין, תימין או שילוב של השניים)
שמן זית - ¼ כוס
מים קרים - ½ כוס
רכיבים למלית הטארט:
סלקים - 2-3 (טריים, קלופים ומגורדים)
בצל סגול - 1 (חתוך דק)
שיני שום - 3 (קצוצות דק)
טימין - 1 כפית (טרי או מיובש)
עלי סלק - 2 צרורות (ניתן להמיר בתרד)
חומץ תפוחים - 1-2 כפות (ניתן להמיר במיץ לימון)
ביצים גדולות - 3 (או 4 גודל M)
מים - ½ כוס (ניתן להמיר ב-140 מ"ל חלב אורז)
עלי נענע - 10 (טריים קצוצים)
אגוזי מלך - 10 יחידות (טחונים דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הבצק הטארט:
  1. בקערה בינונית או על משטח נקי, ערבבו את כל רכיבי הבצק ולושו אותו עד לקבלת מרקם אחיד. preperation
  2. רדדו את הבצק, העבירו אותו לתבנית טארט/פאי או לתבנית עגולה/ריבועית רגילה.
  3. הצמידו את הבצק לתבנית בעובי אחיד וצרו בו חורים בעזרת מזלג.
אופן הכנת המלית הטארט:
  1. חממו את התנור ל-180 מעלות והכניסו את בצק הטארט ל-10 דקות עד אפייה חלקית. הוציאו מהתנור.
  2. במחבת בינונית, חממו שמן והוסיפו לו את הבצק. טגנו 4-5 דקות.
  3. הוסיפו שום, תימין וטגנו כ-30 שניות.
  4. הכניסו למחבת מחצית מעלי הסלק/תרד, חומץ תפוחים, מלח ופלפל.
  5. כשהעלים מתרככים, הוסיפו להם את המחצית השנייה, ערבבו היטב והסירו את המחבת מהאש.
  6. בקערה בינונית, ערבבו מים/חלב אורז עם הביצים והוסיפו להם את תכולת המחבת, את הנענע הטרייה ואגוזי המלח הקצוצים.
  7. פזרו את הסלק על הבצק בצורה אחידה והוסיפו מעליו את התערובת שיש בקערה.
  8. הכניסו לתנור החם למשך 30 דקות או עד שהבצק מזהיב ותוכן הטארט מתקשה מעט. הוציאו, צננו, חִתכו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.