רבים משתמשים בסלק כרכיב בסלט או בשייק, אבל הירק הנפלא הזה יכול לשמש גם כרכיב מרכזי במנות רבות, כמו במתכון הבא לטארט. בבצק המיוחד והקליל יש עשבי תיבול שמשתלבים מעולה עם טעמו וצבעו המיוחד של הסלק כךך שנוצרת מנה צבעונית, מפתיעה ובעיקר טעימה.
מקור תמונה:
chuansong.me
אופן הכנת הבצק הטארט:
-
בקערה בינונית או על משטח נקי, ערבבו את כל רכיבי הבצק ולושו אותו עד לקבלת מרקם אחיד.
-
רדדו את הבצק, העבירו אותו לתבנית טארט/פאי או לתבנית עגולה/ריבועית רגילה.
-
הצמידו את הבצק לתבנית בעובי אחיד וצרו בו חורים בעזרת מזלג.
אופן הכנת המלית הטארט:
-
חממו את התנור ל-180 מעלות והכניסו את בצק הטארט ל-10 דקות עד אפייה חלקית. הוציאו מהתנור.
-
במחבת בינונית, חממו שמן והוסיפו לו את הבצק. טגנו 4-5 דקות.
-
הוסיפו שום, תימין וטגנו כ-30 שניות.
-
הכניסו למחבת מחצית מעלי הסלק/תרד, חומץ תפוחים, מלח ופלפל.
-
כשהעלים מתרככים, הוסיפו להם את המחצית השנייה, ערבבו היטב והסירו את המחבת מהאש.
-
בקערה בינונית, ערבבו מים/חלב אורז עם הביצים והוסיפו להם את תכולת המחבת, את הנענע הטרייה ואגוזי המלח הקצוצים.
-
פזרו את הסלק על הבצק בצורה אחידה והוסיפו מעליו את התערובת שיש בקערה.
-
הכניסו לתנור החם למשך 30 דקות או עד שהבצק מזהיב ותוכן הטארט מתקשה מעט. הוציאו, צננו, חִתכו והגישו.