מתכון לביצה עלומה ושעועית שחורה המונחות על בטטה אפויה - מנה טעימה, בריאה עשירה בחלבונים - ללא כל ספק אחת המנות שתהפוך להיות אהובה עליכם במיוחד.
אופן הכנת הבטטה וגבינה:
-
חוררו את הבטטות בעזרת מזלג.
-
הכניסו את הבטטות לתנור שחומם מראש ל-230° מעלות ורופד בנייר אפייה. אפו במשך 30 דקות.
-
הנמיכו את חום התנור ל-180° מעלות ואפו במשך 30 דקות נוספות.
-
הוציאו את הבטטות מהתנור והמתינו שיתקררו מעט. חתכו חריץ עמוק לאורכן ופתחו אותן.
-
אל הבטטות הכניסו את הגבינה והשעועית, והכניסו לתנור למספר דקות נוספות עד אשר הגבינה תותך.
-
זהו בדיוק הזמן להכין את הביצים העלומות.
-
הרתיחו סיר מים עם מעט חומץ.
-
שברו את הביצה לתוך קערית קטנה.
-
בעזרת כף, צרו מערבולת בסיר המים, והניחו במרכזה את הביצה בעדינות.
-
אחרי 3 דקות הביצה תהיה מוכנה. שלפו אותה מהמים בעדינות. יש להכין את הביצים אחת אחת, ולא כולן יחד.
-
תבלו את האורוגולה במלח ומיץ הלימון, והניחו מעל לבטטה. מעל האורוגולה הניחו את הביצה.
מקור: אתי פוקס