אין הרבה מאכלים שמסמלים את ארצות הברית כמו העוף המטוגן המפורסם שמגיע ממנה. מדינות רבות בארה"ב מתגאות במתכונים הייחודיים שלהן לעוף המטוגן, אך בעיני רבים צורת ההכנה שנהוגה במדינת טקסס מתעלה על כולן.
אופן הכנת העוף מטוגן:
-
שברו את הביצים והכניסו אותן לקערה בינונית עם מים.
-
הוסיפו לקערה עם הביצים והמים את רוטב הצ'ילי החריף ואבקת השום. הבלילה שנוצרת אמורה להיות בצבע כתום בהיר.
-
בקערה נפרדת ערבבו את הקמח התופח עם פלפל הצ'ילי.
-
טבלו את העוף בבלילה עם הביצה ולאחר מכן צפו אותו בבלילת הקמח והפלפל.
-
חממו שמן במחבת עמוקה על להבה בינונית-גבוהה וודאו שהוא לא ממלא יותר ממחצית המחבת.
-
טגנו את העוף עד לקבלת צבע חום ומרקם פריך – לא יותר מ-14 דקות. העבירו לקערת הגשה והגישו. בתיאבון!
מקור תמונה:
thebittenword.com
טיפ השף:
לקיצור זמן ההכנה, ניתן לבשל את הכנפיים בסיר עם מים לפני הטיגון, לייבש ולטבול בביצה ובפירורי לחם ואז לטגן.